4

10 styling tips

F
News

02.04.2016
Geschreven door Jody Van Geert

Mensen hebben heel vaak een foute perceptie van wat de job van een stylist precies inhoudt.

Het is meer dan alleen een model aankleden tijdens één of andere fancy shoot. Neen, er komt veel meer bij kijken. Hierbij mijn 10 tips die ik als stylist wil meegeven aan alle stylisten in wording. En even voor alle duidelijkheid, ik wil hier niet pretenderen dat ik de opperstylist ben he, ik kan zelf nog duizend en één dingen bijleren.

1. Gaffa tape

Ga nooit zonder een rol Gaffa-tape naar een set en zorg ervoor dat je zowel een zwarte als witte rol hebt. Het is de ideale manier om een vrouw de perecte cup te geven, anders blijven borsten nooit in vorm – als ze natuurlijk zijn weliswaar. Kim Kardashian maakte deze truc onlangs bekend, dus nu kijkt iedereen al wat minder vreemd op als ik afkom met mijn plakband. 

Als je een vrouw bent, zorg dan dat je geen te diepe décolleté hebt en kom zeker niet op hakken naar het werk, tenzij je Lieve Gerrits heet. Als stylist moet je echt veel heen en weer wandelen en alle mogelijke posities aannemen, dan wil je echt niet dat je balkon eruitvalt of dat iedereen je hoort rond dartelen.

3. Wees voorbereid

Heb altijd een naaiset, veiligheidsspelden en een schaar bij, je weet nooit wanneer er iemand uit zijn kleren scheurt.

4. Zorg voor een goede briefing

Probeer je modellen op voorhand goed te briefen, help ze herinneren dat ze verschillend ondergoed moeten voorzien. Denk aan huidskleur, zwart en wit ondergoed en zie dat je altijd een string bijhebt. Voor de mannen is het ook een heel pak aangenamer werken als ze een spannend onderbroek aandoen, anders levert dat onaangename beelden op.

5. Discretion is key

Als vrouwen een buikje hebben, ga ze niet meteen in corrigerend ondergoed steken, ik spreek uit ervaring. Zo heb ik vorige week een vrouw corrigerend ondergoed laten aandoen en ze barstte in tranen uit, bleek dat ze zwanger was en met alle goeie wil van de wereld kan je zo iets niet verstoppen

6. Tel geen uren

Weet ook dat vakantiedagen niet dubbel worden betaald. De klant kan immers ook niet bepalen hoe lang je op zoek bent naar een bepaalde jurk, misschien is je netwerk zo groot dat je er direct kan aangeraken en iemand anders kan er bijvoorbeeld een week achter zoeken.

7. Harmonie

Als je de ene kant gewicht geeft, zorg dan voor tegenwicht aan de andere kant. Dit is een bepaald gevoel voor esthetiek die je moet bezitten en niet echt kan leren. Die harmonie kan je ook doortrekken naar een groter geheel.

Bijvoorbeeld bij een show als The Voice: je moet ervoor zorgen dat niet iedereen in het zwart gekleed is of dat niet iedereen pailletten aanheeft. Hiervoor neem ik van elke outfit een foto en sorteer ze chronologisch. Het geheel moet in balans zijn, je moet ook weten waar je gas moet geven en waar niet, als iemand bijvoorbeeld minder goed zingt, dan mag de outfit er wel wat over zijn.

10 styling tips
4
Foto © Jody Van Geert
10 styling tips
4
Foto © Jody Van Geert

8. Correct retouren

Als je kledij uitleent, brengt ze dan ook in dezelfde staat terug binnen. Laat ze geen 3 maand in de auto slingen of als er een vlek op is, val dan niet uit de lucht, want dan heb je 1 keer een job, maar geen 2 keer.

9. Durf de schaar erin zetten

Met andere woorden durf creatief zijn. Soms zie je iets en weet je dat je er zelf iets beter kan van maken en dan moet je daar vooral voor gaan. Hier heb ik bijvoorbeeld een stuk geknipt van de voorkant van Josje's T-shirt.

10. There are no rules

10 styling tips
4
Foto © Jody Van Geert

Mijn laatste tip sluit wat aan bij de vorige en die luidt als volgt: laat je niet limiteren door regels, we zitten in een sector waar we creatief mogen zijn, er zijn geen lijfstraffen als je de bal er compleet naast slaat, just try again and have fun with it.
Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nieuw boek Tiany Kiriloff: gesigneerd


Shop now
Wedstrijden
AgendaWin de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen

Guest editor

Eline Starink

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo