19

10 Instagram-waardige cocktails

F
News

Slaag je er maar niet om die hemelse cocktail dat je net geserveerd kreeg, mooi op beeld te brengen? Met de juiste cocktail ben je alvast een stapje voor. Wij lijsten alvast 10 'fotogenieke' cocktails voor jou op!

Je kent het wel, dat moment dat je met vriendinnen gezellig op een terras of in een bar vertoeft en een hemelse cocktail voorgeschoteld krijgt. Van deze momenten wil je natuurlijk graag een leuke herinnering en liefst eentje die je op Instagram kan posten

Toch lukt het je maar niet om je drankje aantrekkelijk in beeld te brengen. Sterker nog, het eindresultaat ziet er op foto in de verste verte zo mooi uit als in werkelijkheid. Niet elke cocktail is namelijk even 'fotogeniek'. De kleur van het drankje, de vorm van het glas en het al dan niet gebruiken van attributen op de foto, zijn maar enkele puntjes die je kunnen helpen om van je drankje een topfoto te maken.

Wij lijsten voor jou alvast 10 cocktails op waar je gegarandeerd een leuk kiekje van kan maken!

Bellini

De Bellinicocktail werd voor het eerst geschonken in de Italiaanse stad Venetië. De bedenker van de cocktail, Giuseppe Cipriani, vernoemde dit drankje naar schilder Giovanni Bellini omdat de oranje kleur hem aan één van zijn schilderijen deed denken. De Bellini is een mix van bijvoorbeeld gepureerde perzik of peer en droge Prosecco. Deze wordt geserveerd in een laag of hoog champagneglas.

laylita
19
Foto © Belmodo
http-::helloglow
19
Foto © Belmodo

Mojito

Caipirinha

De Caipirinha is iets minder bekend als Mojito, maar daarom zeker niet minder lekker. De Braziliaanse cocktail bestaat uit limoen, cachaça, ijs en suiker. Dit drankje werd oorspronkelijk gebruikt als medicijn tegen de griep. Vandaag wordt Caipirinha bij traditionele Braziliaanse gelegenheden met familie en vrienden met overvloed genuttigd. 

Net zoals bij Mojito, moeten de limoenen eerst in stukjes worden gesneden en nadien samen met ijs in een groot glas worden gestampt. Kies daarom een stevig glas uit. Giet er vervolgens de cachaca overheen, roer het geheel goed door en je bent klaar!

simonsmithphotography
19
Foto © Belmodo
simonsmithphotography
19
Foto © Belmodo

Apple Martini

Apple_Martini_2
19
Foto © Belmodo
effects-of-alcohol
19
Foto © Belmodo

Pina Colada

De Pina Colada, you either love it or hate it. Deze cocktail wordt gemaakt van witte rum, kokosmerk en ananassap. Een streling voor het oog dat bij uitstek past op het strand. Niet onmiddellijk de tijd of het geld om naar het zonnige Zuiden te vertrekken? Geen paniek. Ook ons Belgisch weer leent zich er de laatste tijd toe om dit zomerse drankje te bestellen. 

pina_colada
19
Foto © Belmodo
www
19
Foto © Belmodo
www
19
Foto © Belmodo

White lady

eat-drink-love
19
Foto © Belmodo
theboysclub
19
Foto © Belmodo

Volmer

Verrassend, sterk en zacht, bitter en zoet, zachtroze en lichtoranje. Volmer is dé ideale apero tijdens een zwoele zomernamiddag. Puur of met ijsblokjes of geserveerd met frisse tonic of cava, met Volmer waan je je onmiddellijk in de Provence. 

Margarita

ww
19
Foto © Belmodo

De Margarita cocktail is uitgegroeid tot één van de populairste tequila cocktails ter wereld. Zowat overal ter wereld wordt deze cocktail tijdens fashionable events of feestjes gedronken. Tequila, aangevuld met cointreau en limoen- of citroensap zijn de basis ingrediënten voor dit goddelijk drankje. Alleen al door het zien van de Margarita, krijg je zin om een reis te boeken naar betere oorden.

Cosmopolitan

hipfoodiemom
19
Foto © Belmodo
http-::www
19
Foto © Belmodo
supergoldenbakes
19
Foto © Belmodo

Rasberry & Strawberry Daiquiri

150 ml citroensap, 100 ml witte rum, 1 kopje ijsblokjes, 150 gr aardbeien, meer heb je niet nodig om een heerlijke Strawberry Daiquiri te maken. Deze heerlijke zoetigheid vraagt amper 10 minuten van je tijd.

Bij de garnering van het cocktail glas kan je heel creatief gaan. Maak gebruik van een schijfje limoen, stukje aarbei en enkele blaadjes munt. In het geval van een Rasberry Daiquiri kan je ook frambozen bij je cocktail toevoegen. Deze kleine extra's doen je cocktail zoveel mooier ogen. Met de talloze mogelijkheden kan je je creatieve zelve volledig loslaten. 

misslindsaylane
19
Foto © Belmodo
styleandcheek
19
Foto © Belmodo
www
19
Foto © Belmodo

Ben je nog op zoek naar tips & tricks voor fotografie? Ook dit Belmodo artikel helpt je zeker en vast op goede weg tijdens je zoektocht naar dé perfecte Instagram foto.

Good luck, Instagrammers!

29.05.2016
Geschreven door Camille LaurierBelmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nieuw boek Tiany Kiriloff: gesigneerd


Shop now
Wedstrijden
AgendaWin de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen

Guest editor

Eline Starink

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo