Array
(
    [type] => 8
    [message] => Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE
    [file] => /mnt/belmodo-web/websites/belmodo.be/www/cms.translate.php
    [line] => 5
)
I-heart-boy - Archief - Belmodo

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

I Heart Boy

DOOR Karen OP 25.03.2012


Opgroeien in het extravagante Las Vegas, verhuizen naar The City That Never Sleeps en je kinderdroom waarmaken: upcoming fotografe Jessica Yatrofsky did it all. Naar aanleiding van haar boek I Heart Boy & de gelijknamige tentoonstelling in de A&Gallery trokken we naar Gent voor een een inspirerende babbel met deze talented lady over haar leven, werk, fashion sense en een heleboel naakte mannen.

Je nam vroeger foto's van mannelijke strippers in je home town Las Vegas. Hoe kwam je bij zo'n job?

"Dat was een nogal bizarre periode in mijn leven! Ik trok naar verschillende events om fotoverslagen te maken voor een magazine. One day kreeg ik de opdracht om de opening van een nieuwe male nude stripclub, waar je normaal écht niet zomaar binnen wandelt om foto's te nemen, in beeld te brengen. Die mannen gaven zich volledig en dat was zo enorm intrigerend. Vrouwen zien overal 'rolmodellen' opduiken in de media maar mannelijk naakt lijkt nog steeds taboe te zijn. Dringend tijd dus om daar verandering in te brengen want ik vind het vrouwen- en mannenlichaam equally beautiful!"

Fotografeer je enkel mannen in the flesh?

"Helemaal niet! Ik maak naakte zelfportretten... a lot! Als je van anderen dat soort foto's maakt, is het belangrijk dat je precies weet hoe dat aanvoelt en hoe zij zoiets beleven. You should walk the same path, for sure! Ook mijn grootmoeder stond al eens undressed voor mijn lens. Ze wilde dit nadat ze 1 van haar borsten verloor door borstkanker. Ik heb ook naaktportretten gemaakt van ons tweetjes samen."

Wie zijn de modellen in je boek/tentoonstelling I Heart Boy?

"De 1ste jongen die ik in New York fotografeerde was al jarenlang een goede vriend van me. Hij stelde me vervolgens voor aan vrienden en op die manier kwam ik in contact met vrienden van vrienden and so on. Nu weet je meteen waarom alle jongens een gelijkaardige androgene look hebben!"


Wat inspireert je in een model?

"Het gezicht en de manier waarop hij zich beweegt. Ik beslis voor een shoot niet hoe ik iemand in beeld ga brengen. Dat is een spure of the moment thing. Ik fotografeer het liefste bij daglicht, maar als de zon ondergaat dan speel ik daarop in door een deur open te zetten, wat lampen aan te steken of het model mee naar buiten te nemen. Alles draait voor mij rond de aanwezige elementen."

Hoe stel je je modellen op hun gemak voor zo'n shoot?

"I usually talk them to death over alles en nog wat. Als ik voel dat het juiste moment er is, laat ik hen de keuze om uit de kleren te gaan of niet. If not, dan fotografeer ik hen met kleren of shirtless. De jongens moeten zich vooral goed in hun vel voelen, that's what counts. Enkel dan kan je een sterk beeld bekomen."


Fashion talk

Welke kledingstukken hangen er zoal in je kast?

"Ik hou van comfy kleding, blazers en een overload aan laagjes en mix naar hartelust vintage pieces met klassieke, casual en tijdloze stukken. Mijn vrouwelijke rondingen en korte benen zorgen ervoor dat niets echt helemaal goed zit. Daarom breng ik alles -echt ALLES- binnen bij een tailor. Ik ga binnenkort, samen met een vriendin, naailessen volgen zodat ik in de toekomst zelf die perfect fit kan realiseren."

Fashion tip?

"Als je dingen past en je bekijkt jezelf in de spiegel moet je denken: I've got a lot going on in that. Als dat zo is: niet twijfelen, kopen!"

Hoe zou je je stijl omschrijven?

"Jen Mankins, de eigenaar van de Brooklyn boutique Bird, zei ooit in een interview: buy/collect/do what you love and it will all make sense. Dat vat perfect samen wat ik op elk vlak in mijn leven tracht te doen: wat ik fotografeer, hoe ik met anderen omga, alles wat ik doe -als ik ooit de passie voel om een veganistische bakkerij te beginnen, dan zal ik dat ook doen- en wat ik draag. Enne... als je je goed in je vel voelt, dan zie je er ook goed uit!"


Het verrukkelijke resultaat van Jessica's shopping spree @ Gent.

Jessica's favoriete must-check-them-out labels:

Anthropologie
Madewell
Repetto (the shoes she lives in)
Hudson (haar favo jeans)

Naast fotografe is Jessica ook filmmaker. Bekijk hieronder de video van haar 1ste kortfilm Sun in my mouth en hou de A Naked Heart-website in de gaten voor alle nieuwtjes en info over haar 2de film A Naked Heart.

 
Do You Heart Boy en heb je de tentoonstelling @ A&Gallery gemist? Neem dan vast en zeker een kijkje op de I Heart Boy blog en op Jessica's website.

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nu in de Boutique


DIY Beauty + FREE Clinique Beauty SetShop now
Wedstrijden
AgendaWin een assortiment Côte d'Or pralines

Deelnemen


Win een Dyson Supersonic haardroger

Deelnemen


Win een Reverse-ketting van Swarovski t.w.v. €199

Deelnemen


Win een lingeriesetje van Passionata

Deelnemen


Win een Kiehl’s x Jeremyville skincare pakket t.w.v. € 130

Deelnemen

17.12.2016 - 19.12.2016

O'Rèn Stock & Sample sales

17.12.2016 - 18.12.2016

13e editie van Jong Bloed

Ontdek meer

Guest editor

Elodie Ouédraogo & Olivia Borlée

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Wedstrijden


Win een assortiment Côte d'Or pralines

Deelnemen


Win een Dyson Supersonic haardroger

Deelnemen


Win een Reverse-ketting van Swarovski t.w.v. €199

Deelnemen


Win een lingeriesetje van Passionata

Deelnemen


Win een Kiehl’s x Jeremyville skincare pakket t.w.v. € 130

Deelnemen
Agenda

17.12.2016 - 19.12.2016

O'Rèn Stock & Sample sales

17.12.2016 - 18.12.2016

13e editie van Jong Bloed

Ontdek meer
Sponsored
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo