Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Haal een Daphne Guinness in Huis

DOOR Catherine OP 04.03.2012


Belmodo.tv lovers, jullie kunnen maar beter beginnen sparen, want zo pas raakte bekend dat modelegende Daphne Guinness een deel van haar persoonlijke garderobe zal veilen voor het goede doel!

Bij veilinghuis Christie's zullen op 27 juni 100 stukken onder de hamer gaan. Dat lijkt nog veraf, maar is nu al groot nieuws. Guinness is namelijk niet alleen erfgename van het beroemde bierimperium, artiest & ontwerpster, maar ook een echt mode-icoon & een belangrijke verzamelaar.

Het publiek kent Daphne als excentrieke fashionista die ook de controverse niet schuwt. Point in case: uitspraken als "I'll eat when I'm dead," een klassieker die ze de wereld schonk in 2011. 


Eat this, Lady Gaga!

Fotografen Steven Klein & David LaChapelle beschouwen de vrouw als hun muze. M.A.C. vroeg haar om een collectie te ontwerpen - meer daarover in het Belmodo.tv-artikel Daphne Guinness voor M.A.C.. Maar wellicht verwierf Guinness nog de meeste faam toen ze in 2010 de volledige verzameling van haar overleden vriendin & stylist Isabella Blow opkocht. 

Met dit grand gesture wilde Daphne voorkomen dat Blows couturecollectie naar de hoogste bieder zou gaan & dat de unieke designerstukken niets meer dan "morbid memorabilia" zouden worden. Ze verijdelde hiermee een veiling bij hetzelfde huis dat nu haar eigen kleren zal verkopen, Christie's.


Isabella "Issie" Blow

Waarom the Honourable Daphne Guinness dan nu zelf een auction organiseert? Voor een goed doel, natuurlijk! De opbrengst van de veiling zal gaan naar de Isabella Blow Foundation die Daphne oprichtte om opkomend kunst- & modetalent te ondersteunen. 

Pat Frost, hoofd van het modedepartement van Christie's, zegt in de wolken te zijn met het initiatief: "Not only will the auction comprise exceptional designs by the likes of McQueen, Chanel, Balenciaga and others, but it will also aptly benefit and shape the designers of the future. Christie’s is very proud to be able to play a part in helping Daphne to achieve her forward-looking and charitable aim.”

Van 23 tot 27 juni zullen Daphnes kleren te bezichtigen zijn bij Christie's in Londen om dan op de laatste dag geveild te worden. Boek nu dus al een trip richting de Britse hoofdstad om je handen te kunnen leggen op één van de unieke avant-gardestukken.

Het zal je vast een flinke duit kosten, maar je krijgt er een beetje modegeschiedenis voor in de plaats!

Beeld: Zimbio; Getty; Rex


Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nu in de Boutique


Belmodo sweaterShop now
Wedstrijden
AgendaWin een Deliveroo-voucher t.w.v. € 100

Deelnemen

22.02.2017 - 28.02.2017

Fashion Week: Milaan

17.02.2017 - 21.02.2017

Fashion Week: London

29.01.2017 - 29.01.2017

Exclusieve Yarnsale by LN|Knits

Ontdek meer

Guest editor

Maaike Van den Abbeele

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win een Deliveroo-voucher t.w.v. € 100

Deelnemen
Agenda

22.02.2017 - 28.02.2017

Fashion Week: Milaan

17.02.2017 - 21.02.2017

Fashion Week: London

29.01.2017 - 29.01.2017

Exclusieve Yarnsale by LN|Knits

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo