Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Ben jij een ecologista?

Door Astrid op 05.07.2015

Ecologisch denken is hip! We beseffen de laatste tijd steeds meer dat we maar een planeet hebben en dat we moeten opletten dat we hem niet volledig ruïneren. Het is de bedoeling dat je nageslacht ook kan genieten van alle prettiness die onze aardbol te bieden heeft, toch?

Alleen... you just love luxury! Je houdt van lederen handtassen, high fashion outfits, mooie wagens en verre reizen. En die staan helaas niet bekend om hun eco friendly factor

But times are changing! Ook bij producenten groeit het belang van ecologie, waardoor het steeds makkelijker wordt om door het leven te gaan als een ecologista, aka ecologische fashionista

Shop, slaap en rijd ecologisch met deze drie tips

Gribani

Gribani mag dan wel klinken als een very Italian familienaam, het merk is volledig Belgisch

Bij Gribani koop je betaalbare lederen accessoires die niet alleen super pretty zijn, maar ook op een artisanale en eco friendly manier worden gemaakt.

De ontwerpen zijn tijdloos en worden op een natuurlijke manier gekleurd. Verwacht dus geen flashy kleuren, maar prachtige natuurlijke bruintinten die jou in handomdraai een chique uitstraling geven.

Alle ontwerpen zijn online te koop via de website van Gribani.

EcoChique

Kamperen niet luxueus? Think again! Bij EcoChique ga je niet zomaar kamperen, daar ga je glamperen! De term glamping werd enkele jaren geleden uitgevonden en wordt sindsdien gebruikt voor campings waar je niet zomaar in een tentje op de grond slaapt, maar in heuse luxetenten.

Je vindt EcoChique in het West-Vlaamse Heuvelland en slaapt er in futuristisch uitziende domes die zijn uitgerust met verwarmde bedden, een minibar en tv. En er is zelfs Wifi!  

Bij EcoChique gebeurt alles zoveel mogelijk ecologisch. Zo wordt de jacuzzi op een natuurlijke manier warm gehouden. Het warme water zorgt bovendien ook voor bankverwarming in de Eddyboy-banken die naast de jacuzzi staan. Om het met de woorden van Hannah Montana te zeggen: the best of both worlds

Range Rover

Het is oké om je auto te zien als statussymbool, maar daar hoeft de natuur nog niet onder te lijden. Range Rovers, die vroeger bekendstonden als vervuilende auto's, bestaan nu ook in hybride versie.

Vanaf nu kan je rondrijden in een fancy wagen, en ook de wereld een beetje blijer maken. 

De Range Rover mag dan wel minder verbruiken, het design en de luxe van de wagen blijven hetzelfde. Win-win

Foto's © Filip De Smet, Gribani & EcoChique

Met medewerking van Yasmine De Wilde

page loaded