Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

S’amuser à L’AmuZette

Door Tiany op 03.07.2015

I love concept stores! Mijn persoonlijke favorieten zijn Colette en Merci in Parijs. Ook in België zijn concept stores een hit. Nieuwkomer is het Gentse L’AmuZette.

De naam L’AmuZette doet misschien al een belletje rinkelen. De shop bestaat al 3 jaar in Knokke maar krijgt daar nu de nieuwe naam Le MuZée de L’AmuZette. De hotspot in Knokke kreeg begin juni er dus een Gents broertje bij: L’AmuZette.  

L’Amuzette biedt een leuke mix aan van mode, design, leuke hebbedingen en lekker eten. Kortom, een winkel in de breedste zin van het woord. Het concept is eenvoudig: alles wat je ziet is te koop. Zelfs de stoelen waarop je net een lekker slaatje hebt gegeten. 

Eigenares Ophélie Van Aerde werkt voor de Gentse shop samen met haar man Jean Claes, het brein achter de restaurants Eetkaffee Multatuli & De Stokerij.

Lekker tafelen is het er zeker. Je kan een aperitiefje nemen in de cosy bar of genieten van een gezonde lunch.

Op vrijdagavond kan je in de winkel terecht voor een degustatie van oude bieren en wijnen. Cheers!

Het oude herenhuis van L’AmuZette heeft nog een kamer vrij en die maakt deel uit van de mini-B&B “A L’AmuZette”. Het duo weet van aanpakken. 

Het leuke aan concept stores is dat je helemaal niets nodig hebt maar toch altijd met iets thuiskomt. Geniet van het snuisteren en the lovely food. See you all at Krommewal 2 in Gent

Foto's © L'AmuZette 

Met medewerking van Hélène Maes 

page loaded