Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Een klein beetje Saint-Tropez in Brussel

Door Lars op 03.07.2015

Na een winkel in Knokke en Antwerpen moeten nu ook Brusselaars niet ver lopen voor een zomers ensemble van Vilebrequin. Het swimwear label brengt de Saint-Tropez vibe zo naar ons kleine Belgenlandje.

Wie houdt van veel kleur en niet bang is van wat printjes, moet hier zeker eens binnen springen. Wie 1 voet binnen zet in deze shop waant zich zo aan de Middellandse Zee. De witte en azuurblauwe tinten in het chique interieur doen ons wegdromen én geven ons zin om te shoppen!

Een fotomuur en verschillende illustraties in de shop vertellen het verhaal van oprichter Fred Prysquel. Zijn visie kwam tot leven in 1971 in Saint-Tropez toen hij op een terrasje zat 'to watch the world go by'.

De voorbijgangers aan zijn tafel, de juiste temperatuur en een handjevol schilders op de dijk waren de inspiratiebronnnen voor zijn eerste schets. Omdat het snel moest gaan tekende hij zijn allereerste zwemshorts op het tafelkleed van zijn tafeltje. 

 There and then a new style was launched, a brand was born!

Het merk werd vernoemd naar zijn grote passie voor auto's, Vilebrequin, het Franse woord voor vakmanschap. De zwemkledij wordt gemaakt van zeildoeken. Deze stof is dan ook uniek omdat ze snel droog is. Handig voor al die poolparty's die al in je agenda staan!

Door hun kleur, design & originaliteit was dit swimwear brand een instant succes en ook wij zijn fan van dit swimwear brand

Haast je dus vlug naar de gloednieuwe Vilebrequin shop in de Guldenvlieslaan 24 and get those swim shorts and bikini's on 'cause it's getting hot this weekend

Foto's © Bernard De Keyzer voor Vilebrequin

Met medewerking van Delphine Casier.

page loaded