Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Flip the flop away this summer

Door Jan op 01.07.2015

Geloof het of niet maar de flipflops zijn opnieuw hot voor deze zomer. Je gelooft het misschien niet op mijn woord, but I have proof! Op enkele runways zijn de old school slippertjes opnieuw gespot. Wat hebben we vandaag geleerd? Als het op de catwalk te zien is, kan je ervan op aan dat jij binnenkort met een gepimpte flipflop over de Spaanse boulevards slentert. Danku Piet Huysentruyt

Zowel de grote designers als populaire brands zijn deze zomer fan van de teenslipper. Ik moet toegeven dat de goesting om mijn voetjes in een speciaal modelleke te schuiven erg fel opwakkert. 

I know, de teenslipper heeft lange tijd een erg slechte reputatie gekend... Bad slipper! Daardoor is dit mode icoon ook zeer faded in de meeste modelovers hun koppies. Merken als Dior, Isabel Marant of Marni zijn nu vast beraden om ervoor te zorgen dat iedereen weer verliefd wordt op deze scheetjes.

Niet enkel op vakantie maar ook voor soirrées à la grande chique kan dit item je outfit een speciale, maar zeer stylish touch geven. Kijk maar naar deze statement plateau flipflop. Dit in combo met een evening gown en je bent klaar voor die romantische tête à tête

Dit jaar heb ik de flipflops toevallig gespot bij het lezen van de Resort Collecties van Louis Vuiton en Dior. Terwijl de LV modellen hun on point loopje toonden op Palm Springs en de Dior ladies hetzelfde deden in Cannes ,viel er mij meteen iets op: ik hoor een flip flop, flip flop,... geluidje! 

How to style? Wel dat is easy peasy! Zeker niet onder een kort denim rokje dragen want dan ga je meteen weer die 'foute Benidorm' tour op. Denk aan wijde tailord pants of boyfriend broeken als je een pantalon dame bent. Voor de meer bohemian stijl of eventueel night look kan je gaan voor een lange wijde rok of een langer kleedje. 

Welcome back you comfy shoes! Eindelijk kunnen we terug ongegeneerd rond slefferen op straat of de flippers zelfs dragen voor een 'niet strand/chill gerellateerde' gelegenheid. Ik ga deze zomer in elk geval niet enkel pijnlijke sandalen dragen, that's for sure

Foto's © Marni, H&M, Dior, Chanel, Isabel Marant, Michaël Kors, weheartit.com 

page loaded