Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

The Dress ... The Dress

Door Isabelle op 30.06.2015

“It was the dress, the dress, ... The dress made me do it” - Carrie Bradshaw


Foto © Glamour

Als nineties bitch maakte ik als eerste kennis met de slipdress dankzij Carrie’s nude exemplaar. And it never slipped my mind again. Zo simpel, zo brilliant, zo sexy, zo easy en toch niet zo eenvoudig als het er op het eerste zicht uitziet. 


Foto's © WhoWhatWear

De eerste appearance van dit elegante icoon was in de early thirties in Parijs. Toen Madame Vionnet de 'cut on bias'-techniek perfectioneerde. Door de stof schuin op de draad te knippen, valt de jurk sluik om het lichaam en accentueert het al je prachtige vormen.


Foto's © intimatefashion, ithestyliste

Je zou kunnen zeggen dat de slipdress een soort miracleworker is voor de sterren, iedereen herrinert the naked dress van Carrie Bradshaw nog en ook Victoria Beckham heeft haar status als fashion icon misschien wel te danken aan dat zwarte jurkje met spaghettibandjes. 


Foto's © reviews

Maar lang daarvoor al hadden Marlene Dietrich en Greta Garbo the golden cut in the temple of fashion van Madame Vionnet ontdekt. Heerlijk bevrijdend moet het geweest zijn in die tijd om je in een jurkje zo vrij te kunnen bewegen. Madame Vionnet inspireerde haar ontwerpen dan ook vaak op de danseressen van Parijs, laat die stof maar sierlijk vallen!


Foto's © gallery4share

In de ninetees werd de slipdress weer vanonder het stof vandaan gehaald nadat Carolyn Bessette-Kennedy trouwde in een parelwit crêpe-satijnen exemplaar. De dons op mijn arm gaat al overeind staan als ik me zo een gladde witte jurk inbeeld, hemels.

De ontwerper Narciso Rodriguez werd er ook in 1 klap beroemd mee! Weer iemand die in zijn thank you speech de slipdress niet mag vergeten. (Merci, thank you, gracias, ... but it was the dress, the dress, ... , the dress made me do it!)


Foto's © Vogue, WilhelminaDenver

En joy,o joy het ziet ernaar uit dat the dress, the dress weer alomtegenwoordig is op de catwalk. Now on runway, appearing in your closet soon, dus. Kijk al maar eens welke ontwerper’s interpretatie jou het meest bevalt. Jil Sander? Ferragamo? In my opinion Mr. Rodriguez himself still does it best.


Foto's © Vogue

page loaded