Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Modeshow 2015 KABK: het verslag

Door Astrid op 29.06.2015

We werden dit jaar al omver geblazen door de afstudeercollecties van de Belgische modestudenten van KASK, SASK, La Cambre en de Modeacademie. Op vrijdag 26 juni 2015 reisde Belmodo richting Den Haag om te spotten wat onze noorderburen in hun modemars hedden. Eenmaal aangekomen in het prachtige hotel Des Indes kon onze Haagse dagje beginnen. De stadsfeer en een bezoekje aan het Mauritshuis stoomden ons helemaal klaar voor een fashionable avond in de Electriciteitsfabriek. We present de klas van 2015.

Fabian Bredt

De Masters kregen de opdracht om 10 silhouetten te ontwerpen. Fabian Bredt ging full throttle en ontwierp maar liefst dertig kledingstukken! Zijn collectie 'Identity 3.0' is all about visuele identiteit. Het idee van een groepsidentiteit vertaalde hij naar een collectie waarbij elk silhouet 3 verschillende modellen heeft. Impressive start!

Nienke Smeulders

Nienke wilde in haar collectie vertrouwde elementen van de traditionele Nederlandse klederdracht ontwerpen tot een eigentijdse look. Als uitgangspunt: de oude generatie opgegroeid met folkore kleding die nu aan Alzheimer lijden. Kortom: modern meets nostalgia.

Marlies Van Stolk

Marlies baseerde haar collectie op illusies. Het gebruik van psychedelic stoffen en patronen zorgde voor een optische illusie op de catwalk. De flow van de silhouetten creëerde een spektakel op de catwalk. Ze combineerde planten-, fruit- en dierentexturen met artificial elementen en verzadigde kleuren. Een wirwar van abstracte en bekende elementen omgetoverd tot frisse en levendige stukken!

Anne Oomen

Edward Hopper, de inspiratiebron van Anne. Geïnspireerd door de mysterieuze vrouwen en het lichtinval in Hopper's schilderijen, creëerde Anne een sterke collectie met ruwe leder, vaste plooien en zelfs gekleurde zijdestoffen. Het gebruik van shiny fabrics zorgde voor interessante contrasten.

Ruby de Bruijn

All white was de collectie van Ruby. Vissersmannen en jongeren die zich gedragen als volwassenen waren haar inspiratiebronnen. Haar less is more collectie was simpelweg prachtig. Handgemaakte weef- en breidetails maakte van haar collectie een streling voor het oog!

Olivier Jehee

Olivier ging de rebellion tour op met zijn statement collectie. Zijn powerful collectie met verschillende kleurschakeringen en technieken, zorgde voor wat positieve ophef in het publiek. Tie-dyetechnieken en graffititechnieken gaven zijn collectie een agressieve, protesterende feeling. We loved it!

Bram Vervoort

Gefascineerd door graphic design, ontdekte Bram dat grafische ontwerpers graag met getallen werken omwille van hun universele leesbaarheid. De getallen vertaalde hij naar een powerful all black collectie met cryptische codes en cut-outs. Contrasten in zijn zwarte silhouetten waren op en top genius!

Merel Bos

Merel Bos blew us away met een clash van prints. Ze verbaasde ons met haar ijzersterke collectie die draaide rond layers, layers en nog meer layers. Haar technieken waarbij ze lichte stoffen combineerde met zware stoffen zorgde voor interessante looks!

Nikki Duijst

Nikkis collectie ging over haar persoonlijke angst om in the spotlights te staan. Geïnspireerd door sociale media waar constant selfies worden gepost, creëerde Nikki een sterke collectie waarin ze verknipte selfies van zichzelf in verwerkte. Ook de sterke drapeertechnieken waren impressive!

Onze Belgische studenten mogen uitkijken met zo'n concurrentie!

Met medewerking van Monica Ho

page loaded