Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Eco 2.0 in Fashionland

Door Astrid op 25.06.2015

We shoppen er op los … maar proberen dat op een bewuste manier te doen. De productie is minstens even belangrijk als het product en daarom krijgen eco-friendly modemerken bij ons de voorkeur. 

Fashion met een geweten

Meer en meer ontwerpers staan stil bij productieomstandigheden en de rol die het milieu daarin kan spelen. Zo bant Stella McCartney materialen met echt bont of leer al jarenlang van de catwalk. Zelfs modeketen H&M gaat de milieuvriendelijke toer op met haar Conscious-collectie. 


© PsLiveLifeLovely

Natural beauty

Ook de make-up labels proberen hun milieuvriendelijk steentje bij te dragen. Zo maakt het Duitse beautymerk Stop the water while using me! zijn consumenten bewust van waterverspilling. Alle verzorgings-en badproducten – leuke zeepjes, douchegels en shampoos aan zachte prijzen – zijn 1 voor 1 ontwikkeld met natuurlijke producten en bevatten geen chemicaliën of kunstmatige kleurstoffen.


© Stop the water while using me

Kia Soul EV

To be green is a way of living en niet enkel de mode- & beauty-wereld zijn zich daarvan bewust. Electrische wagens zijn hot. Zo lanceerde Kia onlangs de Kia Soul EV, een elektrische en energiezuinige wagen. In een eigentijds, strak design rijd je probleemloos en met een milieuvriendelijk geweten door de stad. 


© Kia

Paradise City Festival

En wie zei dat groen voor de saaie geitenwollensokken-types is? Paradise City Festival, het eerste groene muziekfestival in België bewijst het tegendeel. Op zaterdag 4 en zondag 5 juli 2015 wordt het kasteel Ribaucourt in Perk te Brussel omgevormd tot een hip elektronisch en indiemusic festival. Onder meer het Belgische jong talent Tout Va Bien zal van de partij zijn. Twee dagen lang komen stad en natuur samen in een sprookjesachtige omgeving. De organisatoren van het festival willen het mooie domein rond het kasteel proper houden via ecologische toiletten, vegetarische gerechten en zelfs een eigen composthoop. Nog geen tickets? Rep je naar hier

Met medewerking van Hélène Maes

page loaded