Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

MOVEMENT#22: het verslag

Door Margot op 20.06.2015

Met MOVEMENT#22 sluiten we een prachtig seizoen van academieshows af. De modestudenten kunnen terug ademhalen en genieten van de zomer. Niets is zo fascinerend als jong talent in full action zien. Belmodo zat front row, genoot met volle teugen van de MOVEMENT#22 show en ontmoette de jonge talenten die de modewereld van morgen zullen domineren.

De Eskimofabriek werd voor de gelegenheid omgebouwd tot een echt modewalhallah. De Gentse modeacademie KASK legt de lat hoog wat zich ook uit in de indrukwekkende lijst van internationale juryleden die aanwezig waren:

Anouck Lepère - model
Josephus Thimister – ontwerper
Samuel Drira – Fashion editor en creative director bij Nehera
Tiffany Godoy – Fashion editor en creative director The Reality Show Magazine
Veronique Branquinho – ontwerper
Willie Walters – Central Saint Martins

De modestudenten toonden op donderdag 18 & vrijdag 19 juni 2015 hun afstudeercollecties. What a show! Uiteraard waren wij er ook bij om onze ogen de kost te geven en, uiteraard, onze Belmodo loves KASK talent 2015 award uit te reiken. Benieuwd wie volgens ons de beste upcoming fashion designer is? Well, keep on reading!

1e bachelor


De eerstejaarsstudenten openden de show with a bang. De uiterst professionele toon was meteen gezet. Het viel duidelijk op dat in het eerste jaar vooral de nadruk gelegd wordt op vormgeving en snit3 concepten moesten worden uitgewerkt en in 3 ontwerpen worden vertaald. Een ‘contrasted’ rok, een trench geïnspireerd door ‘figures in time’ en menswear met als thema ‘man is an artist’.

We zagen fenomenale rokken, adembenemende historische creaties en prachtige mannencollecties. Met zelfs een mannelijk model op hakken, what a dreamshow!

De ontwerpers van al dit moois: Armando Celis, Bart Lapere, Céline De Backer, Chloé Pecquenard, Delphine De Smet, Dominique Bergsma, Emmelien De Clercq, Eva Eijsken, Floor Anne De With, Ingabire Billiet en Marjolijn T’Seyen.

2e bachelor
Mode studeren aan het KASK betekent bloed, zweet en tranen, maar vooral heel veel ervaring en prachtige resultaten. Elke student toonde zijn individuele collectie en onze mond viel meerdere malen open. Helena Samyn’s collectie stuurde ons rechtstreeks naar Siberië en wij waanden ons in een prachtig ijskoninkrijk.

De naam ‘Idyllia’ deed de collectie van Jalina Van Loo dan weer alle eer aan. Mooie jurken en prachtige bloemenaccessoires. We loved it! Fanny Steppe trakteerde het publiek op een superleuke ‘fishtank’ collectie met heel wat neopreen. Toen de lichten uitgingen en de siliconenaccessoires oplichtten in het donker wisten we het zeker: we want more!

Kim Van Tricht – Sweet Dreams, You Bastard
Anna Andeweg – Tsjooln
Hannah Vanspauwen – 4’33”
Helena Samyn – A Walk On Thin Ice
Jalina Van Loo - Idyllia
Fanny Steppe – Brain In a Fish Tank
Maxime Van Middendorp – Forms of Continuity

3e bachelorVervolgens waren de studenten van het 3e jaar aan de beurt. De 4 derdejaars creëerden elk een collectie van 8 silhouetten. Met hun 3 jaar ervaring hadden ze genoeg in hun mars om ons telkens opnieuw te impressioneren. De ‘kostuumjurken’ van Bart Hoste literally took our breath away!

Het was niet enkel de naam van haar collectie, maar Laura Geiregat’s collectie was gewoon bliss! Ook Heleen Van Valckenborgh kon ons overtuigen met haar kleurenpalet en geometrische creaties.

Flora Blommaert – Mon Tue Wed
Laura Geiregat – Where Ignorance Is Bliss
Bart Hoste – Fleurs Du Mal
Heleen Van Valckenborgh – No Rest For The Wicked

Masters

En als laatste, het gedeelte waar we stiekem allemaal de hele show naar uitkeken, de masters! Er waren maar liefst 8 afstuderende masters met elk een knaller van een collectie. Oh oh oh!

Stijn Van Den Bulck – Woah, my love

Op de tonen van een echte klassieker bewandelden de modellen de catwalk. Kostuums with a feminine touch, zo valt Stijn’s collectie best te omschrijven. En die lange vest waarmee hij zijn runway afsloot: O-M-G. Gewoon prachtig.

Nele Sarens – Shine On

De sfeer rond Nele's collectie was erotisch getint. Heel verfijnd met enkele zeer sterke stukken die ook nog draagbaar zijn. We love it!

Basten Basstanie – Thanatos En De Selkie


Give it up for the winner of our Belmodo Loves KASK Talent 2015 Award! En of hij het verdiende. Basten’s mannencollectie sloeg werkelijk de nagel op de modekop. De stoere creaties, ruwe modellen en opzwepende muziek, het hele plaatje klopte. Enkele modellen liepen zelfs met een open hemdje of vestje, maar dat mag altijd natuurlijk.

Het viel misschien niet meteen op tijdens de show, maar Basten werkte met heel speciale stoffen. Geloof het of niet, maar hij werkte zelfs met steen. Dus boys, hou Basten Basstanie in de gaten!

Charlotte De Maesschalck – Take My Breath Away


Hands down want deze is ook een van onze favorieten! Het begon al bij de opstelling van Charlotte’s modellen, allemaal aan elkaar in een speciale constructie. De collectie was stoer en vrouwelijk tegelijk. En duidelijk ook een beetje western geïnspireerd. Het kleurenpalet was prachtig en zeker de hoeden maakten het geheel af. You go girl!

Gudrun Wylleman – I Draw a Line

Pastelkleuren en breiwerk zijn een match. Dat bewijst Gudrun Wylleman met haar ‘I Draw a Line’ collectie. Het gebreide blauw-grijze rokje en doorzichtige plastic jasje waren definitely our faves! De witte chunky heels evenzeer.

Elze Lambrecht – Silky Sullivan

In accessoires blonk Elze letterlijk uit. De modellen liepen over de catwalk met goud-koperen handtasjes en petjes. De collectie werd niet voor niets Silky Sullivan genoemd. Prachtige zijden rokken, jurken en broeken in bloemenprint passeerden voor mijn hebberige ogen. Het had iets weg van Japanse kimono’s.

Sofie Verclyte – Error Command

Sofie was een van de weinige vrouwelijke studentes die een mannencollectie ontwierp. Dat maakte het des te specialer. Kostuum versus trenchcoat. De ontwerpen deden heel erg aan Stromae denken, ongetwijfeld zou hij hier wel enkele dingen van in zijn kast hangen.

Elise Kopec – A Tribute To Women Who Blossom In Secret

Lots of color, bling and shiny fabrics. Dat was de collectie van Elise Kopec. A Tribute To Women Who Blossom In Secret bestond uit heel wat gestreepte truitjes, leuke gekleurde hoeden en vooral vrolijke ensembles. De lange gestreepte, eerder colour block, jurk kan je zo combineren met comfy wedges voor een dagje stad.

Sommige dingen kloppen gewoon. Zo dus ook de academieshow van het KASK. De show was van begin tot einde genieten van jong talent. Proficiat aan alle designers en tot volgend jaar! We can’t wait!

Foto's en tekst Margot D'Hoore.

page loaded