Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Belmodo’s favorites @ SASK

Door Astrid op 19.06.2015

Front row tijdens een fashion show? Never happened before. Dit jaar had ik de eer om in naam van Belmodo de jury te vergezellen van de SASK academieshow. De studenten uit het 4e jaar beoordelen, punten geven, belonen, maar ook kritisch zijn... Het was niet de makkelijkste opgave, maar wel very exciting. Smaakt naar meer. Nodig me volgend jaar maar opnieuw uit SASK, thanks!

Alle studenten van de Mode- en Schoenontwerp afdeling van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Sint Niklaas showden hun collectie vol trots op de catwalk. Voor de 19e keer op rij gaven deze creative minds er een serieuze lap op. Zowel ontwerpen van het 1ste als van het 4e jaar deden mijn mond open vallen van verbazing. Oooh dat moet een schoon zicht geweest zijn zo op de eerste rij.

Na de uitgebreide round up: "SASK academieshow '15: het verslag" is het nu tijd om onze 3 Belmodo favo's bekend te maken. Kiezen uit zoveel talent is geen eitje, maar a fashionsite has got to do what a fashionsite has got to do! Dus Belmodo wierp zijn strenge oog op het SASK en deze 3 cuties zijn de gelukkige. Yaaay

1. Amber Vandecauter - Exotic Rat

Na het passeren van bijna het volledige 2e jaar en wat beginnende pijn aan mijn bips van het zitten viel mijn oog op een schitterend silhouet. Een koningsblauwe jas met fluffy mouwen, see trough parts en het opschrift "underdogg" passeerde mijn zicht. Amber Vandecauter blew me away! Hierna volgden nog meer breathtaking outfits die stuk voor stuk de inner strong woman weerspiegelden.

I don't know why, maar ik voelde echt een Beyoncé/Super Woman vibe bij het zien van deze looks. De snits waren uitdagend,  toonden just enough skin, maar ook power. Het leek alsof ik me in de gevaarlijke suburbs van New York bevond. Geen zorgen om deze ladies, zij staan hun mannetje wel.

Btw Moschino kan nog iets leren van deze quotes. Misschien een idee voor 1 van je volgende collecties Mister Moschino

2. Floor van de Ven - M.O.M

Lekker feesten op een festival en daar wat inspiratie opdoen voor je volgende collectie? Lucky shot zou je denken. Neen hoor, deze dame kan ervan mee spreken. Floor van de Ven ontdekte op festival Lowlands een grote muur met bewegende graphics. Klinkt allemaal alsof ze gewoon een beetje teveel op had, niet? Gelukkig ontdekte ze de kunstenaar achter deze bewegende tekeningen. Al snel volgende er een collab met Motionpaintings oprichter Robin de Kruijff om samen een print te ontwerpen voor haar afstudeercollectie. 

1 woord voor de collectie, allez 2 begrippen dan: testbeeld van een tv scherm en de cholo stijl. Meer heb je niet nodig om deze collectie te bespreken. De feel is overduidelijk! Baggy streetwear en het black & white thema passen perfect bij elkaar. De felle kleuren komen terug in de Motionpainting prints en Floor's eigen patroon.

Om de looks nog meer umpf te geven werkte deze Hollandse schone met enkele niet zo voor de hand liggende stoffen. Denk aan neopreen, gewatteerde stoffen, jersey, polyester en zelfs foam-clay

Het hoogtepunt van de runway: de moving prints! Wanneer de modellen plaatsnamen achter enkele LED lampen en de prints begonnen te dansen was het toch even stil in de zaal. Goed gedaan missie want die unieke collab bezorgde jou deze prachtige award. Congrats!

3. Marieke Jaeken - Le jardin infini

Bloemenprints to the next level, dat is zeker. Grote opgevulde tropische bloemen namen de collectie helemaal over en dommineerde de catwalk. Deze fleurige schone koos voor zachte pastel tinten in combo met flashy kleurtjes voor haar details. 

Marieke stond bij de docenten blijkbaar al langere tijd gekend als 1tje die graag experimenteerde met nieuwe stofkeuzes en bewerkingen ervan. De bloemen werden op de kleding gestikt, sommige stoffen werden gevlochten en andere dan weer speciaal bewerkt.

Even leek het alsof het liedje "National Anthem" van Lana Del Rey tot leven kwam in Sint Niklaas. All that nature en die summer vibe brachten me naar een dromerige zomertuin in L.A. Toen werd ik wakker en gingen de lichten in de zaal aan. Pfff... please take me back!

Foto's © @belmodoredactie en www.catwalkpictures.

Met medewerking van Jan Van Eldere

page loaded