Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

All that glitters isn’t Santigold

Door Koen op 16.06.2015

Ben je fashionwise nog wat op zoek naar je eigen ding? Geen probleem: you'll find a way

Dat is alleszins het advies van Santigold in haar gelijknamige nummer.

En voor je je afvraagt hoe, ook daar heeft ze een antwoord op: Don't reach too far/ You will fall over/ Don't be surprised what you discover.

Wise words, Santi

De Amerikaanse zangeres weet alleszins waarover ze spreekt, want ze lijkt echt haar signature style gevonden te hebben.

Wie Santigold zegt, zegt kleur, prints en glitter. Laat het duidelijk zijn: Santigold en saai staan niet naast elkaar in het woordenboek!

Als tween was Santi White een echte stijlkameleon. Ze had naar eigen zeggen een short attention span en dat reflecteerde zich in haar stijl. 

Toen ze nog op een all girls school zat, kleedde ze zich very preppy, maar dat veranderde op het moment dat ze begon te werken in downtown San Francisco en daar Salt-N-Pepa ontdekte.

Ze mat zichzelf een asymmetrisch kapsel aan en droeg lederen trenchcoats.

En alsof dat nog niet genoeg was, switchte ze een paar jaar later haar kleerkast richting grunge fashion. Inclusief afgeschoren kapsel, jawel!

Op het podium kan het voor Santigold niet gek genoeg. Ze werkt samen met een styliste die ze al sinds haar 14de kent en die er keer op keer in slaagt om Santi's crazy ideeën te vertalen in unieke outfits.

Ze liet zich in een interview ooit ontvallen dat ze dankbaar is om het podium te hebben. "It gives me an excuse to play around!" 

Hoewel de zangeres claimt dat ze vooral on stage van een theatrale aanpak houdt, is haar stijl in real life ook behoorlijk extravagant. Je zal haar niet snel in een monochrome outfit betrappen.

Santigold's kleerkast hangt vol glitters, drukke prints en interessante texturen. Haar enige vereiste wanneer ze iets koopt, is dat het kledingstuk comfortabel is.

Ze viel dan ook als een blok voor de comfy fashion van Alexander Wang. De 2 zijn zelfs goede vrienden sinds Santigold een paar jaar geleden een invite kreeg voor de show van Wang.

Toen hij haar in 2011 vroeg voor een gastrolletje in de video voor T by Alexander Wang, zei ze dan ook volmondig ja.

Wang ontwierp op zijn beurt dan weer de golden suits op de cover van Santigold's 2de album. De fashion love is real!

Het bleef niet bij een fashion collab voor Miss White. In 2008 stond ze al naast Pharrell Williams en Julian Casablancas van The Strokes voor een reclamecampagne van Converse en vorig jaar ontwierp ze een eigen sokkenlijn voor het Amerikaanse Stance


Ook de beautywereld heeft Santigold ontdekt. Smashbox vroeg haar om de perfecte festivalmake-up te ontwerpen voor een Santigolden Age-collectie.

Het was een taak die ze heel serieus nam. Toen ze te horen kreeg dat ze maar twee eyeliners kon kiezen, eiste ze dat die dubble-ended waren. Want Santigold zou Santigold niet zijn zonder eyeliner in alle kleuren van de regenboog

Repeat after me: glitters, prints en felgekleurde eyeliner. Ziezo, that's exactly what to wear wanneer je op zondag 19 juli van Santigold's optreden gaat genieten op Dour!

Say a-haaaa!

Foto's © Inez Van Lamsweerde en Vinoodh Matadin voor V MagazineGlamour, Spin, FNG, Billboard, Alexander Wang, Converse, Stance, Smashbox en NSMBL.

Met medewerking van Yasmine De Wilde

page loaded