Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

New for Now: 4 centuries of fashion history

Door Tiany op 14.06.2015

Mode is er altijd al geweest. Dat is een feit! De Neanderthaler vocht voor ’t schoonste mammoetvelleke, Cleopatra’s arm party’s zijn 2000 jaar na datum nog even fashionable als ze toen waren en de Middeleeuwse man leerde ons leggings dragen.

Helaas was er 1 ding dat ontbrak: een Belmodo Tiany die al die fashion hoogstandjes op de voet volgde en ze met de wereld deelde.

The origin of fashion magazines

Lang voor we onze #OOTD deelden op Instagram en The Holy Vogue er nog niet was om de blijde fashion boodschap te verkondigen, was mode gewoon te zien op prenten. Het waren de voorlopers van de modemagazines. Het Rijksmuseum wist 2 belangrijke modeprentverzamelingen te bemachtigen en selecteerde hieruit 300 exemplaren.

De tentoonstelling New for Now gidst je door 4 eeuwen aan fashion history en presenteert de verandering van de vrouwen- en mannenmode van 1600 tot de 1ste helft van de 20ste eeuw. Je krijgt er onder andere prenten te zien van mode-orakel, én Coco Chanel’s grote rivaal, Paul Poiret.

Fashion addicts weten dus wat gedaan when in Amsterdam. New for Now loopt nog tot en met zondag 27 september in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum.

Al wie deze zomer andere grenzen oversteekt dan de Belgisch-Nederlandse, kan de 8.000 gedigitaliseerde modeprenten gewoon online bekijken.

Happy time travels, Belmodo-lover!

Foto's © Het Rijksmuseum

Met medewerking van Valentine Vandenbussche.

page loaded