Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

First aid for the clumsy girls

Door Isabelle op 12.06.2015

I’ll will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it. -Carrie Bradshaw-

That’s putting it lightly in my case, ik ben meer te vergelijken met Floddertje. Je weet wel, het schattige personnage van Annie M.G. Schmidt, dat altijd in rampzalige spillage situations terechtkwam ...

Onlangs was het weer zover, glas rode wijn, me and the last performance of my white blouse ... Or so I thought. Want toen ik in een laatste wanhoopspoging het internet afschuimde voor reddingspogingen van het geliefde topje, bleken er heel wat oplossingen op de markt te zijn! 

Dus volgende keer, wanneer het einde van de wereld aanbreekt omdat je een vlek hebt gemaakt op je favoriete kledingsstuk, keep calm and read on.

5 oplossingen voor wanneer tie-dye not the look was you were going for:

Rode wijn

In het geval van het rode gevaar, de beruchte rode wijnvlek, is de eerste stap: weg blijven van warm water!

Wat wel werkt, is een oplossing van koud water en azijn (1 deel azijn tegen 2 delen water).

In het geval je je midden in een bar bevindt (seems likely in case of a red wine situation) is azijn misschien niet zo overvloedig aanwezig ... Club soda daarintegen wel en dat schijnt ook te helpen! So sober up that shirt.

Vetvlek

Zelfs al eet je geen vettige pizza uit het vuistje, ook een gezond slaatje kan onverwacht een spatje olijfolie op je outfit katapulteren.

Don’t let it ruin your day or your outfit! Wrijf voorzichtig wat kleurloos afwasmiddel over de vlek, spoel vervolgens met witte azijn verdund met water en kijk hoe de vlek oplost!

Je kan ook proberen om het vet op te slorpen met talkpoeder.

 

 

 

Zwarte inkt

In the heat of an inspirational situation, spat soms niet alleen de creativiteit ervan af, maar ook de inkt. Na een pen-explosie grijp je best naar een schoon doekje en een oplossing van water en wasmiddel.

Dep de vlek weg met het vochtige doekje, vooral niet wrijven! Gooi het erna in de wasmachine en was op de warmste stand die je kledingsstuk kan verdragen. Fingers crossed, blijkbaar kan een laagje hairspray ook helpen om de vlek in de was op te lossen.

Bloed

 

Nog zo een total disaster if it hits your clothes.
Bloed bevat eiwitten die stollen in warm water, avoid at all cost dus.

 

Begin met koud water om het ergste uit te spoelen. Een pasta van zout en water zou de rest van de situatie moeten redden!

 

 

 

Tandpasta

Ook een bekende situatie: je hebt ‘s morgens in alle haast je tandjes nog gepoetst en tot grote vreugde merk je tijdens je commute een witte vlek op je zwarte work blazer.

Tandpasta is echt niet zo makkelijk uit te spoelen als je zou denken. Onmiddellijke actie is niet nodig: soms wacht je beter tot de vlek helemaal is opgedroogd, zo verspreid je de tandpasta niet verder over de rest van de stof.

Dep the eyesore weg met een spons en een oplossing van detergent en koud water.

Foto’s © cecchi, rietjesdesign, extrarouge, 80s-90s-supermodels, stopdropandvogue, missguided, byrdie

page loaded