Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

La Cambre was on fire: the full report!

Door Tiany op 07.06.2015

Het schooljaar is bijna om en that means dat we eerst nog kunnen genieten van tal van modeshows. Vrijdag was the big day voor heel wat studenten van La Cambre in Brussel. Zij mochten de aftrap geven van een reeks academieshows and they set the place on fire.

De Hallen van Schaarbeek zorgde voor een prachtige locatie. Fashion finest verzamelde opnieuw in Bruxelles en Belmodo was – uiteraard – ook van de partij.

We gingen met plezier een kijkje nemen naar de creaties van de modetoekomst van België! 

De show startte naar gewoonte met de creaties van de tweedejaarsstudenten. Door middel van touwen werd de show geopend.

De speelse, soms iets wat crazy futuristic pieces zetten de Halles de Schaerbeek onmiddellijk in vuur en vlam. In sneltempo werden de creaties die spelen met volume geshowd aan het publiek en they were hella excited!

Ontwerpers van de collecties waren Cyril Bourez, Antoine Le Brun, Alice Fraudeau, Olivier Maire, Elin Tobias, Abel Ilito, Maxime Mathieu, Anna Kraszewski, Alphonse Maitrepierre, Rayana Boulila, Antoine-Emmanuel Picot, Louise Lombard, Marine Bourguignon, Marguerite Barroux, Rebecca Szmidt, Samuel Quertinmont en Benjamin Navet.

Na de 2e jaars was het tijd voor de studenten van het 3e jaar. De temperatuur in de Hallen steeg nog meer toen de 1ste creaties op de catwalk verschenen. Milena Walter, Antoine Guitou, Alix Brandenbourger, Clovis Nix, Daphne Pirot, Kevin Prat, Gabriel Figueiredo, Emilie Renaudeau en Ester Manas lieten hun ontwerpen aan het grote publiek zien.

De act van Alix Brandenbourger met haar 'Tropical Youngster Chaos' liet het aanwezige publiek onmiddellijk lachen en the atmosphere zat meteen goed.

De 8 silhouetten van de menswear collection kenmerkten zich door veel motieven en het spel van transparantie! I liked it!

Milena Walter stuurde haar modellen de catwalk op in voornamelijk losse, wijde broeken in verschillende materialen en stoffen met verschillende bedrukkingen.

Gabriel Figueiredo combineerde met zijn 'Bordel Is The New Black' voornamelijk shorts en wearable vestjes die mij absoluut konden bekoren. Details van dienst waren gekke mouwen die als een soort 'zak' werden ontworpen.

Clovis Nix zijn creaties kenmerkte zich door heel wijde, zwierige stukken en knitwear. See-through in de vorm van stroken was ook vaak terug te vinden in de collectie. Emilie Renaudeau’s creatie die het meest in het oog sprong, was de layered mantel met oranje details en paarse dijlaarzen.

Next in line was Kevin Prats collection Homme. Highlights: oversized broeken, mantels et beaucoup de lignes.

Antoine Guitou speelde met androgyne elementen in zijn collectie. See-through, geometrie en vrouwelijke vormen.

Daphne Pirot speelde op haar beurt met prints: florals en plaid patterns. Een heel draagbare collectie!

Last but not least: de collectie van Ester Manas. Highlights van haar collectie: denim, rolkragen en all things fluffy. Het favoriete stuk was de grijze oversized mantel met een colorful, fluffy riem.

De 6 studenten uit het 4e jaar stonden al klaar met hun collecties, die bestaat uit 10 silhouetten accessoirisées. What a night, what a busy night! First was Marine Serre met haar 10 creaties voor vrouwen. Layered, free the nipple en clean cuts waren de hoekstenen van de reeks ontwerpen.

De schoenen van Anna Tanaka zal ik altijd blijven herinneren. They were so fluffy, I almost died! De collectie was verder sober maar clean! Very wearable!

Benjamin Monein bracht nog meer hitte binnen met zijn sexy collectie. Cut-outs op sensuele plaatsen op het lichaam van de vrouwen.

Julian Klausner creërde een futuristische look met de accessoires. Statement sunglasses en de combinatie van een pump met een herenschoen spraken tot mijn verbeelding!

Charlotte Mounzer bracht een collectie die vrij clean was. Leuk detail: Cover Me – de naam van het beestje – was verwerkt in haar creaties.

Mariam Mazmishvili stuurde de modellen de runway op met leuke pumps. De oudroze schoenen kregen een capeje. Very cute! Favoriete stuk: de rode hoge taille pleated rok met strakke snits.

En toen was het even tijd voor een pauze. Alle aanwezigen zochten even afkoeling buiten, want de hallen stonden in vuur en vlam, niet alleen door de temperatuur maar ook door de dazzling creations! Big up!

Na de pauze was het tijd voor de 20 eerstejaarsstudenten. De silhouetten en hoeden voelden heel futuristic aan. De schattige danspasjes en speelse trucjes met de witte rokjes waren voor het publiek leuk entertainment.

De silhouetten speelden met architecturale vormen en de zwarte laarsjes maakten het plaatje compleet. Well done freshies!

En dan eindelijk the moment we were waiting forLe moment suprême: de creaties van de laatstejaarsstudenten.

Dit jaar studeren er maar liefst 5 talenten af aan La Cambre!

Naomi Courau ging de stoere kant op met haar neo-grunge military collectie. Samenvatting van de creaties: legerprints, combat inspired shoes, fishnet en ook een portie #FreeTheNipple.

Samantha Cazenave speelde met de sneaker zoals we die nu kennen en gaf de schoenen een extra touch. Ook de borsten mochten gezien worden tijdens het defilé. Ze experimenteerde op subtiele wijze met stoffen en prints.

Hélène Coudret haar creaties waren 1 van de draagbaarste van de avond. De bruintinten en sobere stukken waren wel echt fashionabe! Ze stuurde de modellen vooral in mantels de runway op en telkens combined met een hoedje.

De collectie van Fabien Verriest bracht mannelijke silhouetten die geometriche vormen combineerden met prints en lots of color. One of my favorites, I admit. Ook de sandalen waren top!

Aan elke mooie show komt een einde, jammer genoeg … #bummer. Delphine Baverel stuurde als laatste haar creaties op de catwalk.

De collectie was eerder minimalistic and very clean! Cut-outs en oog voor details – denk aan pluimen - zijn de kenmerken van de collectie. Ook de schoenen waren de moeite, Egyptian sandals in een nieuw jasje.

I had a blast last #friyay op de fashion show van La Cambre. De studenten hebben prachtige resultaten afgeleverd waarvan ik genoten heb, van begin tot einde!

Ik voel het: er gaat some magic gebeuren in de toekomst van de Belgische mode.

Be prepared en tot volgend jaar, La Cambre, ik tel nu al af!

Alle foto's en page icon: © Instagram @sdvy @mretmmeguillaume @0_l.u.c.y_0 @asvof @anne_baronesso @_nawfeldarah @halloherbert @vayasigmas

Met medewerking van Davy Spitaels

page loaded