Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Hi, my name is… Â¥o-Landi Vi$$er

Door Koen op 05.06.2015

Hi, my name is... ¥o-landi fokken Vi$$er!?

Komen de woorden 'fight fight fight' meteen in je op? Dan ken je vast Fatty Boom Boom, de met -pardon my French- moddervette beats beladen hit van Zuid-Afrikaanse band Die Antwoord.

Wie deze zomer zijn tentje opslaat op Rock Werchter, mag zeker het optreden van de loco groep niet missen. Niet alleen omdat optredens van Die Antwoord een synoniem zijn voor 'gegarandeerd een feestje', maar ook omdat het een -om het zachtjes uit te drukken- belevenis is om zangeres ¥o-Landi Vi$$er in levende lijve te bewonderen.

Je hoeft ¥o-Landi Vi$$er aka Yolandi Visser (née Anri du Toit) maar 1 keer te zien om haar voor de rest van je leven te herkennen.

Het uiterlijk van de frontvrouw wordt vaak omschreven als albino meets alien meets cyberpunk, maar zelf vat ze het samen onder de term zef.

In Zuid-Afrika staat zef voor een subcultuur van de blanke lower middle class. Het omschrijft mensen die zo veel mogelijk proberen te verwezelijken met zo weinig mogelijk geld en graag uitpakken met over the top outfits en bling bling.

Best toepasselijk dus, niet in z'n minst op de outifts van miss Vi$$er. Haar kledingkeuzes variëren van pastelroze ensembles tot metallic trainingspakken, met tussenstops bij monochrome outfits afgewerkt met crop tops en de nodige gezichtsverf.

Je kan Yolandi gerust the queen of monochrome noemen. Ze draagt niet alleen regelmatig black and white, ze trekt de stijl ook door in haar eigen uiterlijk.

Met haar peroxideblonde haar en bleke huid heeft ze wel wat weg van een albino. Dat zet ze nog meer in de verf met haar gebleekte wenkbrauwen en witte wimpers. Om het geheel lichtjes freaky (and I like you a lot) te maken, werkt ze het geheel af met zwarte lenzen.

Haar ecclectic style trekt niet alleen de aandacht van de grote massa, ook in de modewereld werd ze al opgemerkt. Zo vroeg Alexander Wang Die Antwoords ¥o-Landi en Ninja voor het filmpje van de lentecollectie van zijn T By Alexander Wang-lijn in 2012.

Ondertussen verschijnen de Zuid-Afrikanen regelmatig front row bij runway shows van Alexander Wang, waar ze zij aan zij zitten met celebrities als Rihanna en Nicki Minaj.

Ook model Cara Delevingne seems quite fond of Die Antwoord. Ze wordt niet alleen regelmatig met het zef-duo gespot, ze maakt ook een verschijning in het clipje van Ugly Boy, waar ze vrolijk rondhuppelt in een beschilderd big white T.

Niet iedereen zal even dol zijn op ¥o-Landi's stijl, zelf heeft ze daar maar een ding op te zeggen: "Fok julle naaiers!"

See you in Werchter, Yolandi!

Foto's © Wallpapervortex, Foxartwolf, Pinterest, VH1, FHM, Pierre Debusschere voor Dazed en Cara Made Me Do It

Met medewerking van Yasmine De Wilde

page loaded