Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Gent welcomes kan/o

Door Koen op 27.05.2015

Ik herinner het me alsof het gisteren was. Onze eerste avond samen. Het was op de vooravond van mijn studentencarrière en het was love at first sight. The Notebook op TV en een dekentje over ons heen. How cliche!

Maar liters gemorste pilsjes, 3 heartbreaks, 2 honden en 1 peuter later, is hij nu echt wel aan vervanging toe. Na jaren trouwe dienst zeg ik oma's vintage sofa vaarwel!

Om als waardige vervanger bestempeld te kunnen worden, zal de nieuwe medebewoner meteen moeten voldoen aan een waslijst van voorwaarden. 1 ding weet ik al zeker: het wordt een neutraal exemplaar, want sinds kort ben ik head over heels voor de kussens en poefs van upcoming, Gents designertalent Studio kan/o!  

3 friends - one brand

De kussens en poefs worden stuk voor stuk handgemaakt met speciale verftechnieken door 3 vrienden met lots of passion!

Gedreven door de liefde voor natuurlijk prints en een vanuit een voorkeur voor handwerk en kwaliteit, bundelden illustrator Stien, communicatiekrak Albane en kostuumdesigner Valérie hun talenten en ervaringen samen om hun eigen designerlabel op te richten.

Het resultaat werd kan/o, een prachtige handmade kussen- en poefcollectie waarvan elk item een uniek stuk is. Congrats guys!

 

"We wilden stoffen bewerken om eigen unieke kussens te maken. Ons enthousiasme over het resultaat, de samenwerking en de techniek heeft ertoe geleid dat we kan/o hebben opgericht als merk, waardoor nu iedereen een uniek, handgemaakt kussen of poef in huis kan halen." - dixit Albane -

Met de cushions van kan/o creëer je met een kleine aanpassing een volledig nieuwe mood in jouw woon- of slaapkamer!

Je brengt the outdoors zo naar binnen door de natuurlijke texturen, organische patronen en een pure, etherische look. Simple yet elegant and super cosy!

Zet dit nieuwe label gerust tussen de neuzekes, de mastellen en de kroakemandels in de lijst van Gentse specialiteiten want een 'kano' uit Gent zal nooit meer dezelfde betekenis hebben!

Foto's © kan/o

Met medewerking van Valentine Vandenbussche

page loaded