Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Fashion & Flowers: an unstoppable love affair!

Door Ine op 23.05.2015

De love affair tussen fashion en floral prints continues deze zomer. Hoewel Miranda Priestley geen fan bleek te zijn van de bloemetjes in one of my favorite movies – The Devil Wears Prada - heeft ze het keer op keer wrong

Ook deze zomer staan de bloemen in bloei. Toch moet ik even aan de alarmbel trekken: floral prints can be risky to wear! Een bloemetjesoutfit oogt al snel als een stel gordijnen Too much is too much, right?

Maar I admit, ik hou van de flower power inspired looks.

Het annual film festival in Cannes is weer van start gegaan en the red carpet werd een fleurig boeltje dankzij Salma Hayek en my personal favorite Lupita Nyong’o.

Ze gaven allebei een andere twist aan de trend. Miss Hayek koos voor een strapless black dress met de klassieke rode rozenprint. Haar figuur werd in de kijker gezet in this figure-hugging dress.  

Toch deed Lupita Nyong’o het voor mij beter, ze was de eyecather in haar groene Gucci dress met crystal flowers op de schouders. Een subtiele manier voor wat bloemetjes te adden, niet?

She moved like a petal dance en ik stond erbij (I wish) en keek ernaar.

Afgelopen weken werden er ook op de streetz enkele bloemen gespot!

Zo werd Vanessa Hudgens gezien in een floral maxi dress gecombineerd met een motorcycle jacket, waardoor de look een edgy kantje kreeg. And I absolutely love it!

Voor de durfals is er de double print look, je kan easily de bloemenprint combineren met bijvoorbeeld the stripes trend.

Op de straten werden er al heel wat gespot. Deze is mijn favo, ze combineert een floral and pineapple printed jeans met een gestreepte blazer en komt daar heel goed mee weg!

De large golden chunky chain necklace maakt de look compleet, she looks hella gorgeous

Leandra Medine, wiens stijl ik absoluut adoreer, is een fashionista met een hoekje af en ze rockt de floral print op haar eigen manier en … wat doet ze dat goed! Very urban chic!

Bloemetjes, bloemetjes, bloemetjes … ik word er spontaan gelukkig van. In de winkelketens vind je ze in overvloed, maar als je nog niet genoeg inspiratie hebt, lijst ik even mijn favoriete pieces op.

Een kimono, crop top of mini dress? Het kan allemaal, maar think fashionable, if you know what I mean!

1. Cropped top met print € 29.95 bij Zara
2. Kimonotop met print € 29.95 bij Zara
3. Floral print neoprene dress € 210,- bij Essentiel
4. Omkeerbaar gebloemd jasje € 39.99 bij Mango
5. Kaftan met print en franjes € 69.99 bij Mango

Bloemen worden al snel geassocieerd met – girls just wanna havefun en de fashion industry speelt daar maar al te graag op in. Elke lente worden ze geïntroduceerd. Nu is het seizoen van de flowers en romantiek.

Ik wens je een lovely floralshopping spree!

Alle foto's en page icon: © Pinterest © Style.com © HarpersBazaar © WhoWhatWear © Glamour.com © Essentiel © Mango © Zara 

Met medewerking van Davy Spitaels

page loaded