Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

FRIDAY x AddMyBerry

Door Koen op 18.05.2015

Move over hipster! Maak plaats voor de muppie

De wat? Als we de media mogen geloven, is de muppie (kruising tussen 'millennial' en 'yuppie') een hoogopgeleide jonge vrouw die haar gezonde levensstijl uitvoerig online documenteert. A-ha!

Hoewel de Amerikaanse auteur Michelle Miller nog niet zo lang geleden met het begrip naar buiten kwam, krijgt het nieuwe term vlot bijval. Er is zelfs al een kledinglijn die zich op de muppie vrouw richt.

FRIDAY, het nieuwe denimlabel van CKS, ruilt de term muppie voor FRIDAY-generatie, maar de voorliefde voor koffiebars en Instagram blijft dezelfde. 

Het label richt zich op vrouwen met een urban lifestyle. Dat uit zich in effortless cool looks met een hoog rock'n roll-gehalte.  

 

De muzes van het label zijn Julie en Hannelore, twee blogsters van wie de monochrome stijl perfect aansluit bij het 'Luck is an attitude'-motto van FRIDAY.

Ze zijn naast student en architect ook online pioniers en Instagrammen erop los op acausedesbrunettes en aupaysdesmerveilles

Dat kunnen we bij Belmodo als rasechte Insta-addicts alleen maar toejuichen

FRIDAY werkt samen met jonge fotografen, hippe bands en opkomende ontwerpers en speelt daarmee in op de noden van de smartphonegeneratie.

Voor de eerste zomercollectie werkt FRIDAY samen met AddMyBerry, bekend van de statement T-shirts die zijn uitgerust met een personaliseerbare QR-code.

Met slogans als 'I love Friday', 'Just walking the day' en 'Live forever' maken de shirts een duidelijk statement, zonder too much in the face te zijn.

Do you love FRIDAY? We know we do! 

Foto's © FRIDAY

Met medewerking van Yasmine De Wilde

page loaded