Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Theo x Strook

Door Koen op 16.05.2015

Theo staat bekend als het merk dat out of the box denkt. De brillen lijken wel mini pieces of art. And I have great news for you: Theo heeft een nieuwe collectie uitgebracht in samenwerking met Strook.

Het typerende lijnenspel van de artiest wordt de signature van de brillenlijn. Inspiratiebron van dienst was niets minder dan onze loved shopping city Antwerp.


Stefaan De Croock aka Strook

De combinatie Theo en Strook lijkt een rare combo, toch moeten we het niet ver zoeken. Beiden leerden elkaar kennen via De Invasie, een platform voor young designers.

De 2 besloten om de handen in elkaar te slaan en een brillencollectie te maken influenced by some street art.

Antwerpen werd de inspiratiebron voor de brillencollectie. De 4 elementen – “hand”-werpen, de zoo, diamant en fashion – van de stad werkten voor Strook inspirerend en leverde enkele pareltjes van brillen op.

Het leuke aan de collectie is dat alle brillen samen 1 verhaal vormen. De basis was maar 1 tekening.

“Alles draait om spontaniteit. Een tekening ontstaat zonder er al te veel over na te denken. Ik wil zonder beperkingen kunnen tekenen.” – dixit Strook –

Daarom werd alles met de losse pols getekend en dat is pretty impressive! De brillen krijgen zo een extra touch waardoor ze een collectors' item worden.

1. Zoo
2. Fashion
3. Diamond
4. Hand

De collab heeft uiteindelijk 4 modellen opgeleverd: Zoo (het vintage model), Diamond (het vrouwelijke model), Hand (een unisex model met afgeronde hoeken) en Fashion (een pilotenbril). 

Strook heeft niet alleen invloed gehad op het design van het montuur, maar ook op de vorm van het model. Het lijnenspel werkte wel heel inspirerend. En ik kan ze geen ongelijk geven.

What’s more, de modellen zijn maar liefst in – o jawel – 8 kleuren beschikbaar, zowel in matte als sparkling colors.

Heb je liever een street art zonnebril? Dan kan je eenvoudig de glazen laten vervangen door zonneglazen. Easy as a pie.

Mix & match tot je dat unieke model gevonden hebt dat helemaal op jouw lijf geschreven staat.

Check it out

Alle foto's en page icon: © Theo

Met medewerking van Davy Spitaels

page loaded