Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Dior Cruise Show 2016: Flintstones à la Cannes

Door Ine op 13.05.2015

In de weelderige kliffen aan de baaien van Cannes ligt het exentrieke Palais Bulles ontworpen door architect Antti Lovag. Speciaal is the least you can say about it!

Een 20-tal terracotta oogjes die neerkijken op de azuurblauwe zee van de Côte d' Azur. Een organisch gebouw looking at the future net zoals de nieuwe Cruise Collection van Dior.

De ideale setting dus voor Raf Simons, Artistic Director van Dior, om zijn collectie voor te stellen. Thank God dat de eigenaar van dit stulpje, iconisch Frans modeontwerper Pierre Cardin, zijn ogen opende voor onze Belgische Dior ontwerper.

Eyes wide open en een mond vol tanden. 

92 jaar oud of niet, Monsieur Cardin zat front row samen met nog menig celeb Dior fanaten. Check out Dior Cruise 2016 op Snapchat om alle insights en highlights van de avond te kunnen volgen als een echte VIP. 

"I wanted an idea of freedom, playfulness and individuallity to come to the core in this collection, especially in consideration of the Dior archive" - zegt Raf Simons - 

Raf Simons is al langere tijd bezig om in a subtile way Dior naar zijn eigen handje te zetten. Vaste regeltjes en wereldbekende snits krijgen een new Simons twist.

Ook tijdens deze spectaculaire runway vielen er zo enkele items op. Kijk naar de bekende florals die typerend waren voor Dior classique. De old school femme fleur wordt hier omgetoverd tot grafische vormen in glittery zonnige tinten.

Erg abstract, maar zeker even feminine. Eyecatching was het subtiele bloemenpatchwork dat terugkwam op de visnet looking overdresses. Bien fait

Second item waar Raf Simons zijn eigen interpretatie aan gaf is 1 van de vaste waarden onder de Dior silhouetten. Bar jacket anno 2016!

Het bekende jasje in blazer stijl met een peplum taille werd knap gepimpt. De vorm is pretty much the same, enkel meer fluent. De prints en stoffen daarentegen zijn wel nieuw.

Door het gebruik van deze patterns heeft het jasje meer power dan ooit. 

De runway oogde très frais, jong en speels. Inspiratie haalde de ontwerper vooral uit de prachtige setting van Zuid-Frankrijk.

Veel organische, losse vormen gecombineerd met subtiele natural colors. De stoffencombo's waren wel cutting edge. Verrassende knitwear onesies, netstof onderrokjes die worden gebruikt als overwear.

We could say dat de doorzichtige stof de leading lady in de collectie is. Ook voor jasjes en andere stuks werd hier gebruik van gemaakt.

Waar Belmodo absoluut fan van is, zijn de lange seethrough dresses in de vaak terugkerende fishnet fabric. De jurken waren bezet met patchwork van bont.

La robe was uitgevoerd in black en een touch of color. 

De show vond plaats tijdens een prachtige zonsondergang die de teracotta locatie in vuur en vlam zette. De lucky bastards die daar aanwezig waren, hadden zonder twijfel the time of their lives.

Enkele van onze favoriete celebs zagen er werkelijk oogverblindend uit! Kijk maar naar Dakota Fanning of de prachtige Marion Cotillard. Looking like real bff's met meneer Raf. 

Cruise Collection you're a firework! De avond werd in schoonheid afgesloten met een onvergetelijk vuurwerk dat de zuiderse nacht inzette.

Foto's © Dior

Met medewerking van Jan Van Eldere

page loaded