Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Style file: Lianne La Havas

Door Tiany op 10.05.2015

Ze brengt deze zomer haar nieuw album 'Blood' uit, hoog tijd dus voor een style file rond de sweet yet utterly sultry folk- en soulzangeres Lianne La Havas.

Born and raised in Londen en het stunning resultaat uit een Griekse vader en een Jamaicaanse moeder, kreeg Lady La Havas op haar 7de de zangkriebels te pakken na het zien van Sister Act 2. Op haar 11de schreef ze haar eerste song en ze rekent soul diva Lauryn Hill en Queen of Jazz Ella Fitzgerald tot haar grootste inspiratiebronnen.

Van haar debuutalbum 'Is Your Love Big Enoughwerden maar liefst 200.000 exemplaren verkocht. Het werd in 2012 uitgeroepen tot iTunes Album van het jaar.

"Ik zou mijn stijl omschrijven als funky, kleurrijk, eigenzinnig en fresh." – zegt Lianne –

The ravishing Lianne kleedt zich steeds naar haar stemming en persoonlijkheid, én naar haar figuur. She just loves her exotic curves die ze het liefst accentueert met nauwaansluitende blouses in combinatie met high-waisted plooi- of kokerrokken en killer heels.

"De kracht van een dichtgeknoopte blouse en de vrouwelijkheid van hakken met een high-waisted rok, daar hou ik van." – dixit de zangeres –

Vrouwelijk met een hidden tint of tomboy. Lianne pulls it off every single time! Ze speelt graag met manieren om boyish kledingstukken een vrouwelijke toets te geven. Dit doet ze bijvoorbeeld door buttoned-up shirts en cropped tops te combineren met high-waisted broeken, funky wedges en statement juwelen.

Inspiratie haalt ze hiervoor onder andere bij niemand minder dan de Fresh Prince of Bel-Air himself en diens nicht Hillary Banks. Withney Houston, Annie Hall uit Woody Allens gelijknamige film, Prince en Diane Keaton mogen dat lijstje van style icons vervolledigen.

Lady L beleeft haar fashion highs naar eigen zeggen op het podium. Ze kan er enorm van genieten om iets memorable en powerful samen te stellen waarbij haar silhouet steeds wordt geaccentueerd. De zangeres staat dan ook steevast in de meest kleurrijke en sparkly outfits op de bühne.

"Nine times out of ten, a good pair of heels is the way to go." – aldus La Havas –

Hoge hakken maken een onmiskenbaar onderdeel uit van haar everyday outfits.  Ze heeft een voorliefde voor enorme plateauzolen in alle tinten uit het kleurenspectrum. As long as they're massive, she loves them!

Funny tidbit: als ze één ding uit haar wardrobe zou moeten redden uit een brand zou het haar giant pair of peg leg trousers zijn die ze jaren geleden op de kop heeft kunnen tikken tijdens een vintage kilo sale in Ijsland.

De typische MC Hammer harembroek geeft haar een super comfy and happy-go-lucky gevoel. U can't touch this!

Belmodo loves Lianne's quirky style and so does SuperTrash. Het merk strikte haar vorig jaar als het gezicht voor hun AW14 campagne.

Blood wordt gereleased op vrijdag 31 juli 2015. Het wordt een collectie van shakes, shimmies en swings met een Jamaicaanse groove.

Op donderdag 20 augustus 2015 zal je Lianne La Havas’ nieuw materiaal én style live kunnen bewonderen op Pukkelpop. Tickets daarvoor zijn hier beschikbaar.

Foto's © Pinterest en SuperTrash

Met medewerking van Valentine Vandenbussche

page loaded