Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Louis Vuitton Resort Collection 2015/2016: California dreaming

Door Angelique op 08.05.2015

Nicolas Ghesquière’s samenwerking met het modehuis Louis Vuitton leverde al verscheidene pareltjes af en het lijkt er op dat the road to success er eentje is die de 2 legends zonder probleem blijven bewandelen.

Ook beseffen ze maar al te goed dat social media en the power of the internet belangrijke pilaren zijn in this day and age en werden op SnapChat verschillende filmpjes gebundeld van enthousiaste high society guests. Zo leek het toch een beetje alsof ik er zelf ook bij was.

Chanel zagen we met hun Cruise Collection in Seoul en Louis Vuitton trok naar het zonovergoten Palm Springs, Californië. Als je onder indruk was van the venue die Chanel voor hun show koos, ben je gegarandeerd ook fan van de locatie die Ghesquière voor de nieuwe collectie had uitgezocht.

Het huis van Bob Hope staat op 1 van de central peaks van Palm Springs waardoor het uitzicht absolutely breathtaking is. De designer zag 15 jaar geleden het huis voor het eerst en it never left his mind. The view is indrukwekkend, maar het 2.136 m² grote huis is een echte showstopper. Net als de collectie zelf. Perfect match!

Om stipt 18:15 namen de gasten plaats, waaronder Kanye West, Charlotte Gainsbourg en Michelle Williams, en de modellen begonnen aan hun runway walk. De show begon met een soort hide and seek spel.

Door gebruik te maken van de vele ramen die het gigantische huis rijk is, zagen we first glimpses en dan pas het volledige silhouet.

Met de eerste look werd al meteen duidelijk dat strakke details en luchtige stoffen en belangrijke rol zouden spelen in deze collectie. Ook print, leer en metallics zagen het zachte zonlicht. Wit was 1 van de main colors, net als zwart maar ook de dieprood en -groen waren echte eyecatchers

Obviously is Nicolas Ghesquière on top of things en dat zagen we vooral aan les chaussures die de modellen aangemeten kregen. Sneakers zijn geen faux-pas meer en als de grootmeester ze op de catwalk stuurt, kan je er van op aan dat deze trend here to stay is.

Ook comfortabele slippers en stoere bikerboots passeerden de revue en voor the ladies die niet zonder hun heels kunnen, zijn de blokhakken een perfect investment.

Een uiterst uitgekiende collectie, met prachtige detaillering en verrassende accenten. All I can say is: I want it all, and I want it now.

Alle foto's & page icon: © Alessandro Garofalo / Indigitalimages.com

Met medewerking van Laura De Beir

page loaded