Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

CHANEL Nr. 2

Door Isabelle op 01.05.2015

De buzz rond Sacai, het kleine maar zo interessante Japanse label, is al even aan het broeien. Het loopt storm voor de shows op de Fashion Weeks en het zijn niet de minsten (lees: Anna Wintour) die de frontrow bezetten. Als designer weet je dan dat je goed bezig bent. Maar laat het aan La Lagerfeld om het klaar en duidelijk hardop te zeggen. Volgens Karl wordt de bezielster van Sacai, Chitose Abe namelijk de nieuwe Chanel

Kleine pauze om hier even bij stil te staan! Want Karl Lagerfeld is niet alleen op de hoogte van de grootste talenten die er nu in de modewereld rondlopen, de man heeft Mademoiselle Chanel zelf ook nog persoonlijk gekend! (Yes it hit me toen ik de film Yves Saint Laurent zag, hoe lang Karl Lagerfeld al meedraait! Mode houdt je jong, zeker?)

Enough about the past, more about Sacai, want daar ligt de toekomst. Qua kracht en talent zijn ze zeker te vergelijken, Abe Chitose en Coco Chanel.

Abe begon haar eigen bedrijf op eigen kracht, zonder hulp van een luxegroep. Zo vind je maar een handvol grote namen in de mode, uiteraard is het genie Dries Van Noten er eentje van. 

Wat vernieuwing betreft, zit Sacai ook op dezelfde lijn als Chanel. De Sacai-stukken zijn misschien het best te omschrijven als 3 verschillende kledingsstukken, die magisch versmolten zijn tot een evenwichtig maar verrassend geheel. 

Het vak leerde Abe in Tokio bij Comme des Garçons, waar ze opklom van patroonsnijder tot lid van het ontwerpteam. En leerde er zelfs haar hubby, Junichi Abe kennen, die ondertussen zijn eigen mannenmerk heeft: Kolor. Zo’n match vind je allen in Japan, denk ik dan.

Haar eigen label kwam tot stand nadat ze haar zwangerschaps- en post-zwangerschapskledij zodanig zat was dat ze compleet nieuwe kledingstukken ontwierp, die zelfs niet simpelweg te benoemen zijn met termen als ‘rok’ of ‘broek’.

Want op de een of andere manier kan een Sacai-stuk alletwee tegelijk zijn. Meng maar op, die kanten jurken & leren jassen, mannenlijfjes & plissérokken ... Vanuit verschillende perspectieven kan hetzelfde stuk er compleet anders uit zien! 

Ondertussen vind je de unieke collectie van Sacai overal where it matters, bij 10 Corso Como en bij Comme des Garçons in Milaan bijvoorbeeld, maar sinds donderdag 19 maart ook in de Nike-labs. De Sacai-Nike collab is zeker een onverwachte combo, maar let’s be honest, alle Sacai combo’s zijn onverwacht en toch verrassend geslaagd. 

Volgens de ontwerpster komen de stukken het best tot hun recht als je ze in beweging ziet, ideaal dus voor workout gear!

Beeld je in hoe je de mensen voorbij snelt, van voren gezien lijkt het of je een normale workout legging draagt, en langs achter vragen de mensen zich af of je nu in je netkousen aan het runnen bent.

Love it!

 

Foto’s © interviewmagazine, arabia.style, nike

page loaded