Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

2dehands op de Belmodo Fashion Days

Door Ine op 24.04.2015

De Belmodo Fashion Days gaan zo dadelijk hun 4de dag in. Maar wacht! Alvorens jullie vertrekken richting this week's fashion walhallla willen we nog deze 3 niet te missen shops aan jullie voorstellen: Rosier 41, Labels inc. en Labellov. 

Dat zijn drie winkels die zich volledig toespitsen op de verkoop van 2dehands designerstukken. Verzamelaars van tijdloze high fashion brands moeten deze adresjes zeker aankruisen op hun BFD-routeplanner.

Je kan er enerzijds jouw unieke maar te klein geworden Martin Margiela blazer door hen laten verkopen maar anderzijds ook zelf op jacht gaan naar fel gegeerde én betaalbare designerfashion.

Tijdens de BFD genieten jullie trouwens van nog extra kortringsacties op bepaalde stukken.

Rosier 41

Bij Rosier 41 krijgen particulieren de kans om hun designer pieces te verkopen aan een onderling overeengekomen prijs. Viviane (Van Werelyckhuysen), de eigenares, laat deze stuks (kledij of accessoires) een zestal maanden hangen waarna ze verlaagd worden in prijs of teruggegeven worden aan de eigenaar.

Je vindt er naast 2dehands designerstukken van o.a. Dries Van Noten, Raf Simons en A.F. Vandevorst ook nieuwe accessoires gemaakt door de jonge juweelontwerpster Leen Boden.

Wanneer je in de buurt bent moet je zeker eens naar de gepimpte etalage van Rosier 41 gaan kijken. Om de zoveel tijd wordt deze onder handen genomen door een beginnend ontwerper of kunstenaar.

Labels Inc

Labels Inc is met haar 12 jaar de oudste van de drie. Naast een fysieke 2dehands designerstore heeft Erna (Vandekerckhove) ook een online webshop opgericht waar je bepaalde stuks uit de winkel kan aankopen.

Deze online store is vooral populair bij buitenlandse liefhebbers van Belgian High Fashion Labels.

Speciaal voor deze Fashion Days heeft ze in de kelderverdieping van haar winkel stuks verzameld die aan nog voordeligere prijzen worden verkocht. Labels inc. verkoopt naast 2dehands stukken van particulieren ook recentere designerstukken uit stocks van grote labels.

Ook haar etalage wordt telkens onder handen genomen door een gastontwerper.

Labellov

Labellov is in de 1ste plaats een online boetiek waar je een uniek aanbod aan collector’s items terugvindt. Zij focussen zich meer op de iconische stuks als de Birkin bag van Hermès of de 2.55 handbag van Chanel.

Ze besloten onlangs meer te focussen op de verkoop van handtassen en accessoires. Maar niet getreurd, voor de verkoop van pre-owned designer clothes heeft Birgit (De Jager) een 2de webshop, Labelcrush, opgericht.

Particulieren kunnen hier zelf hun virtuele kledingkast verkopen aan medefashionista’s. Onder het try before you buy-principe wil Labellov haar klanten de kans geven om de gegeerde stuks in real life te komen bezichtigen in hun showroom alvorens de effectieve aankoop te doen (Try before you buy-days zijn op dinsdag en donderdag).

Zowel Rosier 41, Labels inc. als Labellov stralen de visie en passie van hun eigenares uit. Zij geven elk hun winkel een specifieke flair mee waardoor deze secondhand designershops van Antwerpen een eersteklas shoppingstad maken.

Met dank aan REC

page loaded