Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Tehran: the well-appointed catwalk

Door Isabelle op 21.04.2015

Ik moet toegeven dat mijn kennis over Iran redelijk beperkt is. Tot voor kort  bestond mijn idee van het land uit een reeks clichés en wat ik onthouden had van de prachtig geïllustreerde film Persepolis. Maar recent heb ik 2 dingen ontdekt over Iran waar ik toch wel even van opkeek ... 

Het 1ste weetje waar mijn mond van openviel, is dat Iran het enige land is waar de sharia-wetgeving van kracht is en dat transgenders erkent. Meer zelfs, na Thailand is het het land waar het meeste gendertransformatie operaties worden uitgevoerd!

Ja, dan moest ik  toch even mijn beeld van het superstrenge, strikte Iran bijstellen ... 

Ongelooflijk, maar de echte fascinatie voor dit stukje Azië werd aangewakkerd door een tweede aangename ontdekking: The Tehran Times. Een supertoffe blog, die streetstyle en moderne Iranese kunst in de kijker zet. 

Wie had er ooit gedacht dat Iranian motives zo goed combineren met Alexander Wang en Céline ... I can not help but to be in awe for these ladies, je moet het maar kunnen, leven onder zulke strikte kledingregels en er toch in slagen je outfit uit te kiezen zodat die er niet alleen fabulous en elegant uitziet en tegelijk ook het beste van je cultuur uitademt

Het is zo verfrissend om naar te kijken, die jonge fashionista’s die op zo een vernuftige manier hun visie brengen op een moderne outfit met een cultural kantje. 

Oog verblindend zijn de jewelry, designer bags, shades, luxueuze stoffen en kleurige patronen, maar vergeet vooral niet op de scenery op de achtergrond te letten!

Want wat een prachtige architectuur en natuur hebben, ze daar. Een van de volgende vakanties misschien toch eens in persona de straten van Tehran gaan verkennen ... en vooral ook uitpluizen wat de go-to boetiekjes zijn van die Iranese fashionista's ...

Fotos © TheTehranTimes

page loaded