Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Movie Style Icon: Jean Seberg in À Bout de Souffle

Door kora-lee op 19.04.2015

O, wat zou ik er niet allemaal voor over hebben om in een zwart-witfilm te leven. De mensen zijn er steeds ongelooflijk interessant, er gebeurt altijd wel iets spannends en vooral: alles ziet er onberispelijk esthetisch correct uit.

Het verhaal mag nog zo melig/absurd/vergezocht zijn, oude zwart-witfilms zijn altijd een lust voor het oog. Al was het maar door de kleren & make-up!

There’s just something about black & white that makes everything look right!  


Foto © Pinterest

1 van de meest iconische filmklassiekers (op modegebied maar ook ver daarbuiten) is ongetwijfeld Jean-Luc Godards À bout de souffle.

Dit Franse nouvelle-vaguepareltje zette met zijn experimentele filmstijl niet alleen de filmwereld op zijn kop, het heeft ons met Jean Seberg in de rol van newyorkaise Patricia Franchini ook een stijlicoon en een paar on-ver-ge-te-lij-ke outfits opgeleverd.


Foto © Pinterest

Met haar frisse uitstraling, elfachtige gelaatstrekken, onschuldige reeënogen en speelse pixie cut is de Amerikaanse Jean Seberg in À bout de souffle de belichaming van de jongensachtige Franse gamine.

Passeren o.a. de revue: een T-shirt met Bretoense streepjes, een beige trenchcoat, een zwarte skinny, een paar lederen loafers, een vilten hoed (geleend van the boyfriend), een cateye-zonnebril en zelfs een bucket bag.

Allemaal doodsimpele stukken die in al die jaren nog niets aan chic hebben moeten inboeten en ook vandaag nog te vinden zijn in de kleerkast van menig fashionista. Tijdloze effortless chic, just my kind of style.


Foto © Pinterest

Voeg daar nog Sebergs schattige Engels-Franse accent, een tegendraadse maar onweerstaanbare Jean-Paul Belmondo en het Parijs van de jaren 60 aan toe, en je weet meteen waarom je À bout de souffle gewoonweg moet gezien hebben. 


Foto © Pinterest

Dit is Jean Seberg/Patricia Franchini in 3 iconische outfits! La robe, tu me l’achètes chez Dior

1. Shortje, Zara € 49,95
2. Geribd topje, Monki € 12,-
3. Hoed, H&M € 17,99
4. Sandaaltje, Zara € 25,95
5. Zwarte eyeliner, Bobbi Brown € 25,- 

1. Zwarte broek, COS € 79,-
2. T-shirt 'The New York Times', Altru € 33,-
3. Gestreepte loafers, & Other Stories € 65,-
4. Suède buideltasje, H&M € 34,99

1. Plooirokje, A.P.C. € 210,-
2. Gestreepte T-shirt, ASOS € 13,70 
3. Beige trenchcoat, Mango € 59,99
4. Spitse ballerina's, & Other Stories € 75,-
5. Witte bucket bag, Mansur Gavriel € 410,-
6. Zonnebril, H&M € 7,99

Topfoto © Pinterest

page loaded