Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Belmodo Fashion (And Fabric) Days

Door Koen op 17.04.2015


 

Onder het motto: Check, Check, dubbelcheck overlopen we nog eens wat er zoal te scoren valt op de komende Belmodo Fashion Days in Antwerpen van maandag 20 tot zondag 26 april.

Het volledige programma is trouwens hier terug te vinden.

As you all know organiseren verschillende kleinere en grote Fashion Designers, als Dries Van Noten, Haider Ackerman en Ann Demeulemeester, op verschillende locaties in Antwerpen stockverkopen (lees: designerkledij aan fel verlaagde prijzen).

 

Wat misschien minder bekend is bij het grote publiek, is dat er naast kledij ook stoffen te koop  zijn van deze high-end designers. Stoffen die gebruikt werden in recente collecties, maar ook heel recente fabrics uit de laatste collecties.

Zo heb ik vorig jaar een stuk neopreen-fabric kunnen scoren uit de nieuwste collectie van Haider Ackerman

Meestal vind je de stoffen enkele rekken verder van de kledij, maar bij Dries Van Noten bijvoorbeeld reserveren ze de volledige 1e verdieping voor de toch wel heel uitgebreide collectie. 

Nog steeds niet overtuigd? Bekijk dan eens (onderstaande/bovenstaande) foto’s van kledingstukken die gemaakt zijn door een amateur naaister met stoffen uit de vorige stockverkopen

Tot slot nog een goede raad voor de échte fashionaddicts onder jullie:

Ook al heb je de mooiste designerpieces geshopt en puilt je kast uit, waag je toch eens aan de stoffen en ga op zoek naar je eigen ontwerperstalent. Misschien vind je wel de geschikte stof voor een trendy kussen, gordijn of een leuke plaid?  “My curtains? Oh they’re Dries Van Noten, handmade by moi”…

Perfect om mee uit te pakken als je gasten hebt, niet? 

Met medewerking van de REC academy

page loaded