Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Madonna loves Belgium

Door Lars op 13.04.2015

The Queen of Pop heeft een nieuwe clip. Op zich is dit geen breaking news maar wat deze music video zo bijzonder maakt, is dat ze koos voor een modeontwerp van Antwerp based designer duo A. F. Vandevorst.

Het is niet de eerste keer dat Madonna Louise Veronica Ciccone te zien is in een Belgische creatie en ze heeft nog andere verschillende links met onze regions.


© Evan Agostini/Liaison

Voor de Oscars in 1998 was Madge gekleed in een jurk van Olivier Theyskens. Madonna is bekend om haar baanbrekende modekeuzes maar op deze rode loper zag mevrouw M er very classy uit.

Ze mocht de award voor Best Achievement In Music – Original Song uitreiken. De genomineerden waren songs uit o.a. Good Will Hunting, ConAir en Titanic and like the leading lady of pop het zelf zo mooi zei ‘What a shocker’ won My Heart Will Go On.


© Press Office Endemol Italia, courtesy of Maison Martin Margiela

Maison Margiela kon Madonna ook al bekoren. Op woensdag 8 maart 2015 was ze te gast in een Italiaanse tv-show en droeg ze een prachtige jas/jurk met een geborduurde opstaande kraag die haar heel erg flatteerde.

Voor een fotoshoot in US Harper’s Bazaar droeg ze te een rok van MMM, wat het secretaressethema van extra cachet voorzag.


© US Harper's Bazaar

Remember toen de hele Kabbala-craze op ons werd losgelaten met Madame Madonna als leading lady? Het typische rode armbandje was niet meer weg te denken als hét accessoire van de celebs.

Madonna was uiteraard 1st en daarna werden ook Britney Spears en Paris Hilton fan/'gelovige' van het Joods afgeleide geloof. Maar zoals het rages betaamt, hebben Spears en Hilton het geloof gelaten voor wat het is, maar Madonna is kennelijk still going strong.

Een interpretatie van dit rode bandje werd verwerkt in een ontwerp van de Belgische Vanessa Tugendhaft. Fashionably religous, Madonna does it well.


© theblondeandthebrunette.com

Naast mode liet Madonna zich nog door enkele andere Belgische/Nederlandse factoren beïnvloeden. Op het nummer Sorry sprak ze 3 woorden Nederlands (iek ben droevik), had ze een knipperlichtrelatie met de Nederlandse background dancer Timor Steffens én werd ze in 2005 in Bergen veroordeeld tot plagiaat voor haar nummer Frozen.

Uiteindelijk mocht het nummer vanaf maandag 3 februari 2014 opnieuw op de radio gedraaid worden want het Hof van Beroep oordeelde dat het dan toch geen duidelijk plagiarism was.

Queen Madonna rules again!

Met medewerking van Laura De Beir

page loaded