Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

2de hands shoppen online: enkele tips

Door Bieke op 13.04.2015

Er is niets zo gemakkelijk als online second hand shoppen, want it’s open 24/7. Sit back, have a drink  en ga rustig op zoek naar een nieuwe garderobe. Check het aanbod aan 2e handsartikelen en who knows vind je die unique pieces die je nog mist in jouw kast.

De zoektocht kan lang zijn, but let’s be honest, er is niets zo leuk als je dat felbegeerde stuk gevonden hebt.


Foto: © Tumblr

Waarom zou je vintage shoppen? Omdat het duurzaam & voordeliger is. Wat ik het leukste vind, is dat je nooit weet welke artikelen er online staan. It’s always a big surprise. Bovendien is het ecologischer want door online 2e handsartikelen te kopen, vermijd je dat ze in the trash belanden. Hooray, I’m a lifesaver.


Foto: © Keepcalm-o-matic

Er is altijd een interessant aanbod op sites als 2ehands.be waar je bij de categorie kleding & accessoires bijna 700.000 zoekertjes vindt, maar check zeker ook eens kapaza.be. Verder kun je tegenwoordig ook gemakkelijk via social media een koopje doen.

By the way, online shoppen is leuk, maar het moment wanneer jouw pakje wordt geleverd, dat is pas onbeschrijfelijk! Aaaah, you’ve got mail


Foto: © Tumblr

Er zijn veel second hand webwinkels, maar we kunnen ons afvragen of alles wel even veilig is. Ben je een groentje? Met deze golden rules kan ik jullie alvast een beetje helpen.

1. Organiseer je zoektocht

Van Chanel en Delvaux tot Kenzo, het online aanbod designerkledij is huuuge. Als je het bos niet meer door de bomen ziet, kan je altijd eenvoudig een zoekterm invullen. Saved by the bell. Je kan trouwens ook altijd een mental list maken van dingen die je nog nodig hebt. 

2. Be fast 

We all like to save some money. Als je online 2e hands shopt, kan je vaak designerstukken vinden aan een sterk verlaagde prijs. Het is natuurlijk zo dat het bij 2e hands shoppen aankomt op snelheid. Er staat maar 1 artikel online, dus first come, first served.  

3. Check de maat

De perfecte little black dress gespot? Premium jeans voor een prikje gevonden of verliefd geworden op een prachtige vintage blouse?

Let dan goed op de maat: een Italiaanse 42 is een Europese 38, een Duitse 38 is een Franse 40 en een Engelse size 10 is een Amerikaanse 6. En om het allemaal moeilijker te maken, tailleerden de kleren vroeger veel kleiner. Vraag dus altijd goed naar de maat (of raadpleeg een matentabel) om teleurstellingen te vermijden.

4. Wees op je hoede

Wanneer je jouw stuk gevonden hebt, moet je het natuurlijk reserveren en betalen. Dat kan je cash doen of via een overschrijving. Let wel op bij betalingen, want er zijn altijd bastards op de wereld die misbruik van je willen maken. Kijk daarom altijd naar de waardering die de verkoper krijgt. Of je kan ook altijd aan je vrienden of aan je social network vragen of een bepaalde site te vertrouwen is. Verder nog een kleine tip: pagina’s die beginnen met ‘https’ zijn veiliger. Voer dus nooit een betaling uit op een pagina die niet begint met https.

5. Try before you buy

Oh ja, last but not least: je kan natuurlijk ook altijd vragen of je de stukken eens kunt passen, zo voorkom je miskopen en kan je gemakkelijk eens de kwaliteit checken.  

So, I think you’re ready. Have a lovely shopping spree online.

Page icon: © Pinterest
Topfoto: © Tumblr

Met medewerking van Davy Spitaels

 

page loaded