Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Peruvian Tales 2: jetlagged production meetings & Peruvian food

Door Ine op 10.04.2015

 Hello thuisfront! Met een dagje vertraging (jetlag is killing me), een eerste blogpostje vanuit het verre, zonnige Peru

Zaterdag zijn Grietje (topfotografe en top’griet’) en ik vanuit Amsterdam naar Lima gevlogen. Een 13 uur durende vlucht, die we net iets draaglijker hebben kunnen maken door sushi te bestellen mét een lekker fris wijntje. Ik waande me even in business. Dat denk ik toch.

Helaas waren de volgende maaltijden niet echt hongerstillend. Note to self: bring extra yummy snackfood (nootjes, gedroogde vijgen, fruit, en mijn laatste verslaving: rijst- & maiskoeken).

Aangekomen in het zeer vochtige Lima, waar ik niet langer sluik haar heb, maar een weelderige bos krullen (en daardoor verplicht ben tot het eeuwige Lima-dotje met haarlak), kropen we meteen ons bedje in in de hoop zo fris mogelijk te zijn voor een wel zeer drukke 1ste werkdag. Op de agenda? Production meetings met onze nieuwe fairtrade leveranciers.

Wakker worden doen we de 1ste dag in Lima steevast met (zoals vriendin en styliste Ruth Van Soom van TSJOR ze noemt) ‘smurfenbeentjes’ (lees: gezwollen benen van het lange vliegen) en walletjes tot aan de grond. Time for comfy shorts and big sunglasses!

Na een heerlijk ontbijtje in het zonnetje zijn we klaar om naar onze eerste ‘nieuwe’ fairtrade leverancier te trekken.

Zoals je misschien wel weet, en zoals ik ook in mijn eerste teasende blogpost heb aangehaald, hebben we van het begin een zeer nauwe samenwerking met de Belgische organisatie Solid International voor de productie van LNAndes en LNBeanies. In Manta, het atelier in Ayacucho, geven we al werk aan meer dan 280 vrouwen, wat héél erg veel is, en waar we héél erg blij met zijn. Echter: door het succes van LNKnits de laatste maanden is zelfs dit niet meer genoeg.

Hierdoor waren we voorbije herfst genoodzaakt om op zoek te gaan naar extra producenten/leveranciers, die ook werken volgens het faitrade-principe.

Zo zijn mijn (toen 6 maanden zwangere) zusje Anneleen en ik afgelopen herfst voor 5 dagen heen en terug naar Lima gereisd voor een eerste ontmoeting met twee nieuwe fairtrade-leveranciers om hen te briefen over ons merk, filosofie …

We hebben hen ook alle stuks van beide collecties LNAndes en LNBeanies getoond, de patronen en samples besproken, en de eerste ‘white samples’ laten lanceren. Een zeer pittig werkje dat veel voorbereiding vraagt.

We hebben de voorbije 5 maanden nauwgezet contact gehad met onze nieuwe (en zeer leuke, lieve en met het hart op de juiste plaats) producenten om de 1ste off white en de 1ste color samples juist te krijgen en om een eerste production order voor FW15/16 te kunnen plaatsen.

Zeer belangrijk tijdens deze reis is dus het overlopen van de status van dit order, de 1ste kwaliteitscontroles van de geproduceerde items, het bespreken van timings en verzendingsmogelijkheden en het briefen van nieuwe collecties, namelijk de LNANDES SS16-collectie (en my God … wat is het een pareltje).

Zondag was dus een stevig dagje! Een stevige dagen vereisen lekker en voedzaam eten (en een wijntje ’s avonds uiteraard). Peru heeft een fantastische keuken. Dat zal je doorheen de blogposts nog wel ontdekken!

Maandag zijn we aangekomen in Ayacucho, het mooie Andesdorpje tussen Lima en Cusco. Hier verblijven we een dikke week en starten we alle fotoshoots.

Stay tuned for more Peruvian news and imagery!

Liefs, LN

#LNsPeruviantales

page loaded