Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Lentelook: Checkedy check check

Door Isabelle op 10.04.2015

Nairobi dress, Arafatsjaal, keukenhanddoek, plaid, checked, geruit .... noem het zoals je wilt, that's just semantics, baby. Maar 1 ding staat vast, die geruite kleedjes worden mijn 'te scoren items' deze lente.

Ik kijk er al enorm naar uit om deze zomer in zo een heerlijke katoenen jurk met een handdoekprint te flaneren.

Vraag me niet waarom, maar de laatste tijd valt mijn blik steeds weer op die frisse handdoekmotieven. Misschien zijn het die eerste lentedagen, die nog herinneren aan een goeie oude, grondige lenteschoonmaak? Ik ben nu niet meteen het type met smetvrees, dus doe mij maar liever zo een geruit kleedje dan een handdoek. 

Waar komt die aantrekking toch vandaan? Misschien doen ze ons onbewust van exotische dingen dromen, die ogenschijnlijk simpele en minimalistische streepjes (#thepoetryofmaterialthings).

Waarschijnijk denk je bij exotische prints in eerste instantie  aan felgekleurde, gigantische bloemen en vogels.

Maar beeld je nu even de uitgestrekte Sahara in: het warme zand onder je voeten, de droge lucht in je haren, de zon op je gezicht en zo een heerlijke lange wapperende jurk uit geweven blauw-wit katoen, om je lijf gewikkeld. Da's pas vakantie, zo'n heerlijke escapistische outfit.

 

De ene ruit is trouwens de andere niet ... Er zijn variaties in kleurschakeringen, grootte en ritme, het ene patroon kan mij aan het warme Afrika doen denken, het andere aan een regenachtige lente dag op het Engelse platteland. Dan zie ik de ladies uit Pride & Predjudice al over the lawn rennen in een simpele plaid dress. Zo luchtig en lente-achtig!

Bon, tijd om mij over een afwasje te ontfermen en tijdens het af drogen kan ik dan nog even worstelen met het dilemma of ik nu liever die prachtige lange jurk van The Reformation wil, of eerder dat zijden, sheer bloesje van Mr. Larkin. Of neen, misschien toch uiteindelijk dat edgy kleedje van & Other Stories ... #firstwirldproblems

Foto's © songofstyle, TheReformation, Mr.Larkin, &OtherStories

page loaded