Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Tennis sweaters: game, set, match!

Door kora-lee op 09.04.2015

Sportswear is the new black, maar het hoeft niet altijd sleek en minimalistisch te zijn. Helemaal terug van weggeweest dit seizoen is de lekker nostalgische tennistrui.


Foto © Vogue.com


Foto © Pinterest

Waar de tennistrui precies zijn oorsprong vindt, dat weet niemand. Maar of het nu op een tennis court, cricketveld, skipiste of golfterrein was, 1 ding is zeker: in de jaren 20 en 30 was de crèmekleurige kabeltrui met V-hals en gekleurde strepen razend populair bij tennisspelers

Toen sportkledij niet alleen meer op het sportterrein maar ook in het straatbeeld begon op te duiken (sportswear was duidelijk al eerder all the rage!), werd de tennistrui al snel een vast onderdeel van de preppy garderobe van Amerikaanse Ivy League-studenten, samen met andere all-American klassiekers als chino's, blazers en penny loafers, om er maar een paar te noemen. 
 

 


Foto's © Pinterest

De tennistruien van vandaag zijn net iets minder bcbg: we zien vooral casualoversized modellen die zorgen voor een nonchalant coole uitstraling met just the right dose of preppiness. 

Voeg daar nog rich-girl hair aan toe en we've got ourselves a rich bitch 2.0: moeiteloos chic & extreem fashionable!


Foto © Style.com

'What would Blair Waldorf do?' mag in tijden van onzekerheid dan wel mijn persoonlijk levensmotto zijn, maar als preppy simpelweg je ding niet is: geen nood! 

Blijf gewoon ver weg van parelkettingen, headbands en al wat onze favoriete gossip girl zou dragen en combineer je tennis sweater met culottes of lederen leggings en sporty sneakers om het geheel modern te houden.

 Sporty, laid-back & polished all-in-one, meer kan je van een outfit niet verwachten, toch?


Foto's © Pinterest


Foto's © Pinterest

Met de volgende truien kan je de bal alvast niet misslaan ... Game, set, match!


V.l.n.r.: Abercrombie & Fitch Maya Varsity Sweater, € 68,- Nasty Gal Boys Club Sweater, € 53,41 en Polo Ralph Lauren, € 145,-.


V.l.n.r.: Nasty Gal Boys Club Sweater, € 53,41 ASOS Cricket Jumper, € 49,31 H&M Studio Sweater, € 49,99.

Page icon © Nasty Gal, topfoto © Pinterest

page loaded