Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Petit Bateau x KENTA MATSUSHIGE

Door Michael op 06.04.2015

Na Satu Maaranen is het dit jaar de beurt aan Kenta Matsushige, winnaar van de 'Grand Prix du Jury Première Vision 2014' van het Festival d’Hyères, om te genieten van een partnerschap tussen Petit Bateau en het festival. 

In 2013 startte Petit Bateau het partnerschap met het festival, en met succes. De winnaar van de Grand Prix du Jury Première Vision krijgt carte blanche om de meeste iconische stukken van het merk opnieuw uit te vinden. 

Het Festival d’Hyères helpt al 30 jaar nieuwe talenten in de mode- en fotografiewereld door te breken. Het prestigieuze evenement vindt jaarlijks plaats in de prachtige villa Noailles in, uiteraard, Hyères. Telkens wordt de jury voorgezeten door een bekend designer als Jean Paul Gaultier, Yohji Yamamoto of Dries Van Noten.

De 2014 editie, met als voorzitter niemand minder dan Carol Lim (Kenzo) en Humberto Leon, bekroonde Kenta Matsushige als de winnaar van de Grand Prix du Jury. 

Deze toegewijde en minimalistische Japanse designer koos ervoor de T-shirt en de marinetrui op een architecturale, sobere en pure manier opnieuw te interpreteren. Dat Matsushige zich liet inspireren door kimono’s is wel duidelijk.

Hij herstructureert de vormen en deconstrueert de strepen door een print toe te voegen die over de stof heen wordt geplaatst. Creaties die tegelijkertijd simpel en gesofisticeerd zijn.

De collectie, bestaande uit 3 sterke stuks - een jurk, een marinetrui en een T-shirt - is sinds 1 april exclusief beschikbaar in de winkel op de Gulden Vlieslaan in Brussel.

Ze zal eveneens verkocht worden in de villa Noailles tijdens het 30ste Festival van Hyères dat van 23 tot 27 april 2015 zal plaatsvinden.

Bekijk hier de making of van de spannende samenwerking tussen Petit Bateau en Kenta Matsushige. 

Met medewerking van Margot D'hoore
page loaded