Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

LN’s Peruvian Tale

Door Angelique op 03.04.2015

Crazy times at the LNKNITS office! Vandaag lanceren we de opening van onze nieuwe LNKNITSSPRINGBREAK POP-UP in de Volkstraat 35 met een 4 dagen daverende stocksale van -50% op de AW14/15 collectie van zowel LNAndes als LNbeanies

Was me dat even een werkje… Maar met super vooruitzichten in het verschiet, namelijk mijn 2 jaarlijkse ‘big trip to Peru’ met vertrek op zaterdag, zijn lange werkdagen een stuk draaglijker!

As you might know/have heard… Samen met mijn zusje Anneleen en collegaatje Lien runnen wij het fairfashion label LNKNITS; een 100% Belgisch knitwear label bestaande uit twee merken, LNBeanies & LNAndes. Beide labels worden volledig met de hand gemaakt in Peru in humane omstandigheden en uit duurzame materialen zoals baby alpaca, zijde, linnen en in de zomer ook katoen. 

Elk jaar reizen we 2 keer naar het mooie Peru (lucky me!) voor de opvolging van de productie en kwaliteitscontrole in de ateliers en voor meetings met onze (wol)leveranciers in Lima. 1 reisje, namelijk  dat nu met stip in mijn agenda staat op zaterdag 4 april, gaat nog een stapje verder. Naast ons verblijf in Lima reizen we ook naar (ondertussen bijna mijn 2de thuis), Ayacucho. Een super mooi, volledig non-toeristisch dorpje in de Peruviaanse Andes gelegen tussen Lima en Cuzco. 

In samenwerking met de Belgische non-profit organisatie Solid International hebben we daar een atelier opgericht waar we eerlijk werk creëren voor nu ondertussen meer dan 260 vrouwen. Door het breien en haken van de LNKNITS collectie met de hand bieden we hen een eerlijk loon en betere levensomstandigheden.

Voor het hele verhaal neem je best eens een kijkje op onze website waar we aan de hand van enkele weetjes, beelden en geluid uitleg geven.

Elk jaar blog ik ‘live’ vanuit het mooie Peru over mijn dagdagelijkse ‘avonturen’; een blik achter de schermen van LNKnits & LN. Dit jaar heb ik de eer gekregen live te bloggen voor de coolste mode-blog van het jaar: Belmodo, of course! Komende weken mag je dus om de twee dagen een leuk artikeltje verwachten met mooie foto’s van top fotografe, vriendinnetje & Peruvian partner in crime Griet Hendrickx

On the schedule? In shortPlenty of knits, a herd of (baby) alpaca’s, gorgeous scenery, yummy Peruvian food, work-outs & beauty tips…. 

Stay tuned!

Groetjes,
LN

Alle foto's & page icon: Griet Hendrickx

page loaded