Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Fashion Revolution: who made my clothes?

Door Tiany op 02.04.2015

In een doldraaiende wereld met een overvloed aan kledij is het belangrijk om af en toe stil te staan bij wat je precies aantrekt. Fashion Revolution is een heerlijk nieuw concept dat iedereen stimuleert om fair fashion te dragen.

De modewereld stond stil op donderdag 24 april 2014 door het vreselijke voorval in Dhaka, Bangladesh. Met 1.133 doden en meer dan 2.500 gewonden was de devastating ramp een wake-up call voor ieder modeminnend persoon. Dit gebeuren heeft Fashion Revolution in gang gestoken.

De 1ste editie die wereldwijd mensen aanspoorde om op dezelfde dag hun kleren binnenstebuiten te keren en te erkennen waar hun items gemaakt werden, krijgt dit jaar een vervolg.

Het principe is simpel. Op vrijdag 24 april 2015 gaan we massaal met onze kleren binnenstebuiten een selfie nemen. Daar tag je the brand in, vraag je ‘Who made my clothes?’ en plaats je er #FashRev bij om je bij de beweging aan te sluiten.

Fashion hoort een feest te zijn, een celebration van je persoonlijke stijl. Het is daarom ook belangrijk om trots te kunnen zijn op de kledij die je draagt.

Als je zeker kan zijn dat je wardrobe uit kleren bestaat die onder excellent conditions gemaakt zijn, heb je nog een extra reden om happy go lucky te zijn. Join the revolution!

Check deze Facebookpagina om de spelregels volledig onder de knie te krijgen en om eventueel inspiratie op te doen. Ben je een vergeetachtig type? Dan is Thunderclap jouw best option. Inschrijven via de online actie, en dan zal Thunderclap op 24 april 2015 “Ik wil kleren gemaakt in goede omstandigheden, voor een eerlijk loon.” op jouw Facebook Wall posten.

Goed om weten is dat het project enkel iets op jouw tijdlijn plaatst, dus geen paniek wanneer het systeem toegang vraag tot jouw vrienden- en volgerslijst want da’s enkel om te weten hoeveel bereik ze door jouw steun verkrijgen. Toch zou ik al je vriendjes en vriendinnetjes optrommelen om hier aan deel te nemen. The more, the better and sharing is definitely caring!

Met medewerking van Laura De Beir

page loaded