Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Denham brengt Denim naar Antwerpen

Door Michael op 28.03.2015

Er kan nooit genoeg denim in een stad zijn. Hoe meer verschillende brands en stijlen, hoe beter! Op woensdag 18 maart ging in de Lombardenvest in Antwerpen een nieuw jeanswalhalla open. Welkom Denham in la Belgique! Wij ontvangen je met open armen en feliciteren je met je eerste winkel op Belgische bodem.

Uiteraard was Belmodo aanwezig op de opening en we brengen onze Belmodo-lovers graag een uitgebreid verslag

Jason Denham, geboren in Great-Britain, maar nu een rasechte Amsterdammer, is trots op dit Antwerps pareltje. De opening was een big succes en everyone loved it. De winkel is lekker open, helder en toont veel groter dan hij in werkelijkheid is, dus all fine. Strak en clean passen perfect bij het concept van het merk. Deze sleek look in contrast met authentieke kleermakersattributen, museumstukken en tailoring scharen tonen waar het brand voor staat. 

"Onze designers zijn al lang fan van de internationale allure van Antwerpen. De stad staat in heel Europa bekend als mode mekka. Natuurlijk ben ik superblij met de opening van mijn eerste Belgische winkel, in Antwerpen dan nog. Kan niet beter."  - aldus Jason Denham, Founder Denham - 

Denim is timeless, is er altijd geweest en zal er altijd zijn ... Not easy om vernieuwend te zijn met dit item. Ontwerper Jason Denham heeft zijn eigen visie en maakt het verschil met speciale details. De winkel draait basicly rond de 5 pocket denim styles en exclusieve washings. Looking for a whole outfit? Geen probleem, de collectie is aangevuld met items die perfect matchen bij de denimlook.

Ondanks alle drukte, 100en genodigden en veel glazen champagne, nam Mr. Denham graag de tijd om even met ons een praatje te slaan. De ontwerper nam me mee naar een rustig plekje waar ik mijn Belmodo vragen mocht afvuren! Exclusief, just for you

Hoe ziet jou ideale self customized jeans eruit? Heb je tips hoe je dit het beste kan doen? 

"De beste jeans is een jeans die je al jaren hebt en dagelijks draagt. Wij bij Denham hechten veel belang aan customized jeans. Hoe langer je je jeans hebt en verzorgt, hoe mooier ze zal worden met de jaren. Véél wassen, dan krijg je die personal faded look. Ideaal!"

Hoe is je liefde voor denim onstaan? 

"Hoe kan het anders met een achternaam als de mijne? Denim - Denham, almost the same enkel een andere uitspraak. Toen ik mode studeerde aan de universiteit, weet ik nog dat ik al mijn opdrachten steeds naar denim trachtte te herleiden. Ik vind denim persoonlijk het tofste textile item dat er bestaat. De designers ontwerpen en dan kan de fun beginnen. Experimenteren met washing en finishings. Op die momenten voel ik me opnieuw een kind in de speeltuin." 

Herinner je je nog je eerste jeans die je zelf had gekocht? Was je toen ook al zo een denimfreak? 

"Mijn eerste jeans was een Levis 501, zoals bij veel mensen. Gekocht toen ik een rebelse teenager was en ik heb hem nog steeds. Spijtig genoeg kan ik er niet meer in, maar ik ben een echte verzamelaar. Stiekem gebruik ik mijn collectie als inspiratie voor mijn eigen jeans. De ideetjes komen ergens vandaan hé, peepz."

Op welke manier wil je met Denham een plekje veroveren in de denimwereld? 

"Bij Denham hebben we een uitstekend ervaren denimteam. We zijn absoluut geen copy cat brand. We doen ons eigen ding en hebben onze eigen stijl. Number one bij Denham is kwaliteit. Wij gebruiken de beste stoffen uit Italië en Japan en alle stuks worden zelfs gemaakt in Italië zelf. Geen cheap labor voor Denham dus. We respecteren de heritage and history van jeans, maar als merk willen we graag vernieuwen. Respectful jeans, maar in een hedendaags denim jasje."

Haal je veel inspiratie uit je reizen door Europa, Japan en de USA? 

"Reizen is altijd een stevige inspiratiebron. Vooral mijn reizen naar Japan hebben mij veel bijgeleerd. Elk jaar ga ik zeker 5 keer naar Japan. I just love it! Het is een zeer inspirerend land, zeker voor denim fanatics. Mensen daar zijn zeer obsessive en gedreven met oog voor detail en perfectie. Dat is wat ik heb meegenomen in mijn eigen brand Denham. Belmodo-lezers, zet Japan op je bucket list!"

Eindelijk een flagshipstore in Antwerpen! Waarom hier? 

"Wij zijn erg trots en lucky dat we winkels hebben in vele wereldsteden als Tokyo, Sydney, London ... Maar voor ons is Antwerpen een belangrijke fashion capital in Europa en kon zeker niet ontbreken op ons lijstje. Denham is very excited om eindelijk de Belgische markt te trotseren met deze eerste kleine winkel. Onderschat jullie eigen stad niet!" 

Sympathieke kerel, die Jason Denham! Wij wensen hem alvast veel succes met zijn Belgian take-over

Foto's © Denham

Met medewerking van Jan Van Eldere

page loaded