Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Rest in peace, Marc by Marc Jacobs

Door Tiany op 26.03.2015

Na 14 schitterende jaren houdt de goedkopere lijn van Marc Jacobs op met bestaan. De reden? Ze willen met the brand Marc Jacobs op de Amerikaanse beurs gaan spelen. Wat dat precies inhoudt is mij een raadsel, ik ben rotslecht in economie en cijfers. Maar het betekent wel dat de affordable version van Marc’s lijn verdwijnt en da’s toch triest?


© Mario Testino for V Magazine


© Jurgen Teller for Marc Jacobs

Eerder waren we al in rouw omdat in 2011 Dolce & Gabbana hetzelfde deden met hun D&G collectie en nu volgt dus mister Jacobs. De zusterlijn wordt opgenomen in het algemene big brand waardoor het modehuis met meer variëteit naar buiten zal komen.

Het aanbod wordt dus breder, met verschillende prijskaartjes van toegankelijk tot exuberant en de ontwerpen zelf zullen ook voor elk wat wils blijven. 


© Marc by Marc Jacobs

Er zijn veel mensen die denken dat Isabel Marant 1 of ander patent had op de wedge sneaker, maar niks is minder waar. Wie nooit echt grote fan was van haar ontwerpen, is dat misschien wel van die van Marc by Marc Jacobs ...


© Jurgen Teller for Marc Jacobs

Toen Posh aan haar opmars bezig was naar een fabulous and stylish leven, was Marc daar om haar bij te staan met naald en draad. En een vogel op het hoofd.

Wat ik vooral ga missen zijn de campagnes waar Marc op zoek ging naar modellen via Instagram. Akkoord, het was onwaarschijnlijk dat ik ging gekozen worden, but a girl has to chase her dreams, right? De actie was eigenlijk een beetje atypisch voor de designer want mister Jacobs was niet de grootste fan van social media.

Tot ie opeens op 22 maart 2015 toch op Instagram actief werd! Nu is meneer volledig gelanceerd en wordt hij zeker verslaafd zoals jij en ik. Another one bites the dust

 
© Marc by Marc Jacobs
o.a. Posh & Miley Cyrus stonden model voor deze T-shirtlijn, met als doel om alle inkomsten te schenken aan het NYU Skin Cancer Research


© Coca Cola


© Instagram (@belmodomichael)

Grote fan is ook onze Belmodo Michaël die het geluk had om the legend in levende heerlijke lijve te ontmoeten.

Bij wijze van afscheid add ik in dit artikel 14 iconische beelden van/door Marc Jacobs. Ik kijk al uit naar wat the American wild child nog zal uithalen. On to bigger and better things!

 
© Craig McDean

Adieu, Marc by Marc Jacobs, we’ll see you soon.

Page Icon: © Craig McDean
Top foto's: © Marc by Marc Jacobs

page loaded