Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

5 things to do before you get out of style

Door Isabelle op 20.03.2015

Bungee jumping, scuba diving of het nooderlicht zien ... het zijn the usual suspects of the bucket list. Maar elke zelfrespecterende fashionista heeft nog wel wat andere dingen af te vinken! Hier vind je alvast de top 5.

Ga naar een modeshow

Let’s keep it real, een front row seat naast Anna Wintour op Paris Fashion Week is misschien net iets te hoog gegrepen. Maar de Fashion Weeks en het zinderende circus dat erbij hoort, zijn maar een train ride away!

London, Paris, Milan of New York, de Mekka’s van de mode, you should be packing as we speak. Al heb je geen ticket voor de show, dan nog kan je genieten van het hele straatgebeuren. De bloggers, modellen en de rest van de fashion pack breiden de catwalk uit over het hele stedelijk weefsel.

Als Belgian-bred fashionista mag de eindejaarsshow van de Antwerpse Academie uiteraard ook niet op je bucket list ontbreken. 

Ontwerp je eigen custom luxe piece

Of het nu personalized sneakers van Nike zijn of een gepersonaliseerd paar Prada Pumps, het deel uitmaken van het ontwerpproces is een prachtige, unieke en onvergetelijke ervaring! Who needs skydiving if you can walk on earth in your own personalised shoes, huh

 

 

Vind je eigen niche parfum

Als fashionista zie je er niet uit als iedereen, dus waarom zou je in godsnaam mainstream ruiken? De volgende keer dat je op pad gaat, met als doel een nieuwe signature scent te scoren, moet je je maar eens laten onderdompelen in de magische wereld van de niche parfums.

Niet alleen de geuren zijn heel bijzonder, de uitleg die je krijgt van de verkopers klinkt net zo beeldend als de uitleg van een wijnsommelier. Geen idee waar te beginnen? Lees het artikel over niche parfums op Belmodo dan nog eens na.

 

 

 

 

 

Lees Deluxe

In je fashion bible, Vogue, zijn de grote luxemerken vertegenwoordigd. De iconische prints van Louis Vuitton, n°5 van Chanel, de Birkin Bag van Hermès. Je kent alle grote namen wel, maar ken je ook de ware betekenis van luxe?

Zelfs als het antwoord op deze vraag ‘ja’ is, ben je het je eigen nog verschuldigtd om ‘Deluxe’ te lezen. Dana Thomas geeft een enorm verhelderend en uitgebreid beeld van de luxe industrie. Wist je dat alle luxeboetieks gegarandeerd een verkoper in huis hebben die vloeiend Japans spreekt? Waarom? Je lees het allemaal in het boek. 

 

 

 

Adopteer een vintage design stuk

De modeseizoenen zijn vluchtig, maar sommige iconische stukken blijven als een rots overeind staan in het fashion landscape. Denk Yves Saint Laurent,  Chanel en Christian Dior.

Wanneer je de wereld rondreist, bezoek dan overal de vintage boetieks, wie weet wat voor een onverwachte souvenirs je mee naar huis kan nemen

Nog werk aan de winkel dus! Don’t wait for the world to happen, like that stripper they found dead in a cake... en begin maar wat levensdromen te vervullen!

 

 

 

 

Foto's © popsugar, fem, classyaction, wendyslookbook, thechicstreetjournal, vogue

page loaded