Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

5 spring/summer denim trends!

Door Koen op 18.03.2015

Deze zomer draait het allemaal rond denim love en dat zullen we geweten hebben. Voor de allereerste keer liep de catwalk tijdens Paris Fashion Week vol met jeans. De all time classic werd bij veel brands in een nieuw kleedje gestoken. Echte retro looks, destructed jeans, olifantenpijpen en korte jeansjasjes speelden bij veel merken een belangrijke rol. 

Als het op de runways te zien is, kan je ervan op aan dat we deze zomer veel denim zullen dragen. Doe je mee? Om te zorgen dat je dan ook meteen de juiste items draagt, hebben wij voor jou een makkelijk trendlijstje opgesteld. 

1. Patchwork 


© Vogue.com

Welcome denim met vernieuwend patchwork. Het mixen van donkere en lichte denim in alle mogelijke jeans-items wordt deze zomer very hot! Op de runway zagen we zelfs jeansstoffen met prints gecombineerd in bijvoorbeeld een salopette. 

2. Shirt dresses 


© Asos

Een shirt dress is eigenlijk een uit de kluiten gewassen jeanshemdje, but it looks awesome! Ze bestaan in allerlei uitvoeringen zoals lekker oversized, button-down of met een tailleriem. Ideaal voor dat zomers weertje. Combineer met een open sandaal of een toffe sneaker en de summer vibes kunnen niet meer stuk.

New Look (links) is alvast mee met de zomer trend met dit classic blue jeanshemd (€ 31,41,-).

Ook ASOS (rechts) is zoals altijd koploper in het volgen van de trends, op een edgy way. Met dit dark blue washed exemplaar bekom je de echte London streetstyle grunge look. (€ 54,65,-).

3. Diamonds & Brooches 


© Style.com

Als Dolce & Gabbana het goed vindt, wij ook. Denim wordt dit jaar naar een heel ander niveau getild voor de zomer. Voor de eerste keer in lange tijd zien we jeans items met een exclusieve touch. Op de D&G runway in Parijs werden de boyfriend denims rijkelijk gepimpt met bling bling en gouden details. It won't take long totdat deze items in alle winkelrekken te vinden zijn. 

4. Printed jeans


© Asos

Voor de zomer van 2015 is het een absolute must om een denim item te hebben met een leuke print. Met deze look is het duidelijk dat de jaren 60 weer helemaal hot zijn. Wij zijn fan van deze look, because it screems summer. Ga voor een toffe bloemenprint of een bohemian tekening en werk verder af met andere jeans items voor het volledig blauwe silhouet

Deze short cut jeans van Hilfiger (links) is perfect voor de chille beach stijl. (€ 95,65,-)

Dit setje (rechts) is een echte Belmodo favorite! Met een two piece trek je altijd onze aandacht. Looking good ASOS. (€ 40,99,-)

5. Jeansrok 


© Chloé en Sonia Rykiel

Letterlijk 1 jaar geleden moest je ons geen jeansrok voorleggen. Ons niet alleen. Niemand was nog happig om deze vergeten classic aan te durven. Blijkbaar dachten Chloé en Sonia Rykiel daar voor hun SS2015 collectie helemaal anders over. Zij hebben opnieuw leven in de foute denim skirt geblazen.

Ons oordeel? Zolang het een lang model is, zijn we pro op de Belmodo redactie. Wat denk jij: hot or not

Met medewerking van Jan Van Eldere

page loaded