Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Funny bags

Door Ine op 30.01.2015

Het najaar van 2014 stond volledig in het teken van statement accessories. Denk aan zotte clutches, coole rugzakken (en let op, want de lederen backpacks blijven zeker nog even hangen. Ik spotte een zilveren rugzak (type oldskool zwemzak) bij COS dit weekend #instantlove) en versierde totes.

Master of funny bags is zonder twijfel het Italiaanse Moschino dat met de geweldige McDonald’s en Barbie accessoires uitpakte en de Britse Anya Hindmarch die mijn kindertijd weer bovenhaalde met tassen in collab met Kellogg’s. Tijd voor een overzichtje als je het mij vraagt. Meet my 5 personal favorites:


Foto © Kate Spade New York.

1. Kate Spade New York

Thank you Refinery 29, want anders had ik deze zotte doos nooit ontdekt. Kate Brosnahan Spade wilde de perfecte handtas ontwerpen en bracht in 1993 (al!) haar debuutcollectie uit. Kate Spade New York was born en werd ook zeer snel opgepikt door de internationale pers.

Haar keuze voor de nieuwe combinatie van eenvoudige maar superhandige vormen en felle kleuren maakte haar collectie tot een instant succes. She was (and still is) on a roll. See for yourself.

P.S.: Je hebt een Kate Spade vanaf € 250,- (not bad, right?).Foto © Kate Spade New York.

2. Anya Hindmarch


Foto © Pinterest.

Dit tof zotteke kreeg op haar 16de verjaardag haar 1ste designer handtas (it was called Gucci) en werd meteen verliefd op Italië. Sinds haar 19 jaar maakt en verkoopt ze handtassen die allemaal dezelfde design filosofie uitdragen: vakmanschap, Brits, humoristisch en persoonlijk. En daar scoort ze mee, ook bij de celebs want Hindmarch mag Emma Watson, Reese Witherspoon en Scarlett Johansson tot haar klanten rekenen.

De SS2015 collectie is all about stickers and bold graphics. Fun verzekerd! Doe mij maar de Heart Hands Small Bathurst Satchel én de fluogele Have A Nice Day Maxi bag #smile.


Foto © Pinterest.

3. Sophie HulmeFoto © Sophie Hulme.

Sophie Hulme staat eigenlijk helemaal niet gekend voor haar humor in fashion, maar bij het zien van deze mini-cluthes, kreeg ik toch die big big smile op mijn gezicht. Deze little fellas zouden zo mijn BFF’s kunnen worden.

Sophie Hulme is geboren en opgegroeid in Noord-Londen en stelt in 2015 haar 5de accessoirecollectie voor. Tijdens haar studies kreeg ze verschillende onderscheidingen, waaronder 'Student of the Year' en 'Best collection before graduating' in 2007.

Vandaag wordt de collectie van Sophie Hulme wereldwijd verkocht (waaronder Selfridges, Harrods, Opening Ceremony en Le Bon Marché). M.a.w. deze is übercreatieve meid is 1 to remember en een must-follow voor alle fashion lovers die zich niet altijd serieus nemen.  


Foto © Refinery29.

4. Moschino


Foto © Pinterest.

Als het over funny bags gaat, kan het Italiaanse Moschino gewoon niet ontbreken. In 2014 scoorden de ze de ene na andere humor hit, maar dat moet ik je niet meer vertellen. Bovendien is de Moschino Cheap and Chic-lijn 100% fun.

Een clutch in de vorm van een papieren bootje of een gebarsten eitje of een bot voor honden of oma’s theekopje … Dat is gewoonweg grappig en puts a smile on anyone’s face.

Moschino is zeker niet het goedkoopste merk uit dit lijstje en ik vind het soms ook wel net dat tikje té Italiaans, maar they surely know how to pull of a little humour.


Foto © Cherry Blossom Girl.


Foto © Cassandra Verity Green & Refinery29.

Dit lijstje kan trouwens nog aangevuld worden met een heleboel andere merken. Denk maar aan het Belgische VII Sept Bruxelles by Cécile De Jaegher. De ‘I am broke but I am happy’-tasjes zijn gewoon super (en oh sooo true). Ik gebruik het mijne voor mijn on the road make-up. Very handy!

Of Cassandra Verity Green: haar ken je van de visbokaalrugzakken. Toppertje, toch? En dan vind ik eigenlijk dat Chanel ook aan dit lijstje toegevoegd kan worden. Met hun Lait de Coco laat het merk echt wel zien dat het houdt van fashion met een knipoog.

Topfoto © Anya Hindmarch.

page loaded