Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

How to: Lente vibes in je winterse outfit

Door Lien op 29.01.2015

Let's get real here for a second: sorry aan al wie verjaart in februari, maart of april, maar die 3 winterse maanden zijn er wat mij betreft toch een kleeeein beetje te veel aan. Nieuwjaar is voorbij, ik heb mijn dosis glitteroogschaduw weer gehad voor minstens 1 jaar (juuust kidding) en mijn sneeuwselfies zijn intussen meer dan genoeg geliket: het is nu echt tijd. voor. lente!

Het liefst van al knip ik nu al mijn haar eraf - ik ben een firm believer van korter haar in de zomer wegens frisser gevoel - & loop ik rond met blote benen onder een midi skirt, maar helaas helaas helaas, daar beslissen de weergoden toch weer even anders over ... Naughty!

En dus moet ik wel op zoek naar nieuwe manieren om de lente in mijn wintergarderobe te brengen, en heb jij even geluk want ... ik neem je voor de verandering weer eens mee op mijn zoektocht! Geen dank!

Are you ready for this? Goed, want ik zet voor jou de makkelijkste manieren op een rijtje om de lente zomaar, hup, in je garderobe te brengen. En dat zonder kou! Dikke scoooore!

Kleur, kleur, en nog eens kleur (dûh!)


Deze was wel erg voor de hand liggend, maar hé, deze is voor de hand liggend om een reden: met kleur zie je er op slag heerlijk zomers uit. Denk: een gekleurd lederen jasje, een opvallende tas, een vrolijke trui en huplaaa spring's here!

Streepjes


Nog zo'n instant vakantiegevoel booster, dat zijn bretoense streepjes. Die vind je niet alleen in dunne T-shirtjes maar ook in heerlijk warme, gebreide truien bijvoorbeeld. Gooi daar nog een felgekleurde lippenstift of een frivole statement ketting bovenop and you're good to go!

Lichte blouse


Het leuke aan de winter, dat is dat je lagen en lagen en lagen kleren over mekaar kan aantrekken. Dus waarom zou je dat onderste laagje niet heerlijk zomers houden? Een lichte blouse onder een dikgebreide cardigan, een T-shirt met zomerse kreeftjesprint, you name it, it'll do the trick voor jouw lentevibes!

Enkels bloot


Dat ik fan ben van ankle jeans heb ik hier de laatste tijd al enkele keren laten vallen (ik beloof het, ik kom er nu niet al te vaak meer op terug), maar wie de winter een dikke *kies-zelf-maar-wat* in the face wilt geven, kan voluit gaan voor de ontblote enkels. Aye aye aye, muy sensual!

Let wel op, het is écht een koude look dus wacht liever tot wanneer onze teerbeminde Frank Deboosere vertelt dat het 'zacht wordt voor de tijd van het jaar'. En zelfs dan nog moet je een beetje oppassen. We zijn nog steeds in België, he ...

(Tenzij je dit in Amerika leest, of ik zeg nu maar iets, Egypte, then by all means: make up your own rules!)

Lentemanicure


Niets mooiers in mijn bescheiden mening dan enkele dainty rings in combinatie met perfect gemanicuurde handen. Wie de winter beu is, kan alvast kiezen voor iets vrolijkere, lichtere kleurtjes nagellak. Mijn persoonlijke favorieten? Dekkend poederroze & fluo oranje-rood. Pretty!

Crazy printsPsst ... De outfit rechtsonder is echt mijn all time favorite van onze eigen @BelmodoTiany.

Wie absoluut niks wel ingeven op gebied van warmte, kan ook gewoon gaan voor maffe prints: die staan supervrolijk, en je hebt toch nog steeds een aangename lange broek, goeie kousen & een dikke trui aan. A.k.a. geen kou en toch een heel erg zomerse look, dat is nu toch eens echt the best of both worlds he ... 

Fresh face


Lente, dat betekent dat de blaadjes weer bomen krijgen en als jij er heerlijk lente-achtig wilt uitzien, kan je maar beter zorgen voor een fresh faced beautylook. Mijn eigen go to make-uproutine bestaat dezer dagen uit de volgende stappen:

1) Een BB cream die je een gezonde, lichtgebruinde glow geeft.

2) Goede blush, daarbij is een kleine investering écht de moeite waard.

3) Highlighter op je jukbeenderen en onder de boog van je wenkbrauw (ik kan je de Soft & Gentle van MAC warm aanbevelen).

4) Aangezette wenkbrauwen & lagen en lagen mascara op je wimpers.

5) En tot slot natuurlijk een goeie, vettige lippenbalsem. Yeesss, baby!

Dus ... Kom maar op, lente - ik ben er echt helemaal klaar voor!

Foto's © Harper's Bazaar, Sincerely Jules, Vogue & Pinterest.

page loaded