Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Ximon Lee winnaar H&M design award 2015

Door Tiany op 27.01.2015

Whoopie! In Stockholm is de winnaar van de H&M design award 2015 bekend gemaakt. De 24-jarige Ximon Lee is de lucky one!

Designer newbie Ximon Lee was 1 van de 8 finalisten van de H&M design award 2015. De ontwerper met Hongkongse roots volgde een opleiding aan Parsons in New York en die heeft hem nu wel wat opgeleverd.

Opvallend: hij is de 1ste ontwerper van mannenkledij ooit die de award wint.

Zijn collectie viel in de smaak door te werken met lagen van biologiche en synthetische texturen, maar ook door opvallend gebruik te maken van karton. De collectie is heel experimenteel met heel onalledaagse vormen. Voor de jury is dit baanbrekende mannenmode.

In die jury zaten o.a. zangeres Lilly Allenfashion director van de Britse Vogue Lucinda Chambers en Ann-Sofie Johanssonhead of designnew development van H&M.

Ximon Lee mocht zijn collectie voorstellen op de Stockholm Fashion Week en krijgt hier bovenop € 50.000,-. Hij zal een stuk van zijn collectie ook mogen ontwikkelen. De stuks komen in het najaar in een aantal geselecteerde H&M-winkels. Hou dit in de gaten mannekes!

Onze BelmodoMichaël zag dat het goed was en feliciteerde het jonge talent. 

Check out Ximon Lee's collectie, die hij mocht presenteren op de Stockholm Fashion Week

Foto's © H&M en Instagram BelmodoMichaël.

Met medewerking van Jolien Vyverman.

page loaded