Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Coming: Belgische designer concept store in New York

Door Lars op 27.01.2015

Met House of Houses is New York vanaf dinsdag 15 september 2015 een stukje van ons. In het hippe Meatpacking District opent een Belgisch designerhuis van 2500 m². Like-e-like!

"If your dreams don’t scare you, they are not big enough" - dixit Ellen Johnson Sirleaf (de eerste vrouwelijke president van Liberia

Na deze quote kwam Sylvia Bouffa met haar liefde voor architectuur en design tot het idee om een Belgische Concept Store te openen in hartje New York


© House of houses.

Het pand in typische brownstone, bevindt zich toepasselijk in de Gansevoort Street (ok dit klinkt misschien eerder Hollands maar sst!) en toeval of niet, de straat ziet er dankzij de kasseitjes ook nog eens very Belgian uit. Cute!

Het gebouw bestaat uit 6 verdiepingen. In de schatkelder van House of Houses - Interior Experiences huist een galerij waar Belgische designers van alle makelij (fashion, design, fotografie …) hun werk mogen tentoonstellen.

Daarboven vinden we de shop met producten van alles wat je in de 3 bovenliggende verdiepingen kan bewonderen. Elk verdiep moet je van je stoel blazen en is een interior experience. Op elk verdiep zal je dan ook terechtkomen in een volledig afgewerkt appartement, ontworpen en ingericht met Belgische designerproducten. Whut? Watch, see & dream.


© Ethnicraft.

De hongerige magen eten, na een dag kuieren in the city that never sleeps, op de bovenste verdieping Belgische foodies delux. Op het dakterras eet je uit de keuken van chef Kenny Bernaert die de knepen van het vak leerde bij o.a. Sergio Hermann & Gordon Ramsay.

Hij zal je creatief verrassen met alleen maar Belgische producten. Wij mochten onlangs nog proeven van zijn kunsten en slaap op je 2 oren, want it’s going to be deliciousss!


© Delvaux.


© Serax.

Goodies die we al zeker zullen tegenkomen in de lofts zijn spullen van Delvaux, Pierre Marcolini en Serax. Stephane Goosse, Val Saint Lambert & Ethnicraft zijn nog een aantal van de meer dan 165 merken & partners. Geen enkele New Yorker zal nog kunnen weerstaan aan ons Belgisch talent.


© Galleryhip.com.

De trotse meter van de concept store is de in België geboren New Yorkse fashion designer Diane von Furstenberg. Wie weet bots je wel op Lady von Furstenberg wanneer je zelf eens gaat piepen, want de ontwerpster woont just around the corner. Een betere match konden we niet bedenken.

Fashion Week én de opening van House of Houses. Wie houdt ons nu nog tegen een ticketje NY te boeken?!

Topfoto © Newyorktrippers.nl.

Met medewerking van Jolien Vyverman.

page loaded