Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Be in shipshape dankzij shapewear

Door Tiany op 20.01.2015

Your body is a wonderland, whatever your size. Nu begrijp ik het wel dat je liefst keurig afgelijnd bent en daarom is shapewear een ideaal instrument. Een vloeiend silhouette dat je letterlijk en figuurlijk de hoogte in tilt, it’s a dream come true.

Niet iedereen is meteen even zeker hoe ze zichzelf in zo’n exemplaar tiptop voelt, no need to panic, I’ll be your guide.


© Pinterest

First of all is het belangrijkste wat je moet beseffen dat er niks mis is met je lijf, rule #1 in life, en dat shapewear vooral dient om je figuur extra in de verf te zetten. Rock what you've got.


© Hunkemöller.

Je lichaam en jouw maat kennen is dan ook ontzettend cruciaal. Om het beste en meest comfortabele resultaat te verkrijgen trek je geen te kleine of te grote maat aan. Know your measurments


© H&M.

Kies ook welke areas je wil effectueren. Er is zo’n overweldigend aanbod aan foundation shaping dat je moet bekijken waar je je aandacht op wil vestigen.

Onder een jurk kies je bijvoorbeeld makkelijker voor een full body, voor een awesome ass kan je een broekje met liftende bilelementen kiezen en high waist panties of een string kunnen je verlossen van muffin tops.

Keep control en kies welk soort resultaat je precies wil. Voor alledaags gebruik waar je enkel een smooth surface wil heb je veel minder fitted undergarment nodig dan wanneer je in een bodycon dress wil buiten komen.


© Triumph.

Dan ga je de paskamer in. Het is very necessary om je gekozen items te passen, echt waar. Ik adviseer je om ook een kleine workout te doen once you’re in the changing room. Stretchen, voor- en achterwaarts buigen, running jacks, armen omhoog, knielen, jump around


© Triumph.

Daarnaast is ook de stof something to take into account. Je wil niet gevangen zitten in een ongemakkelijk, ingesnoerd korset. Lycra is your bff. Je garment moet uit minstens 10% lycra bestaan zodat je optimale bewegingsruimte hebt.

Anderzijds is het ook nodig om breathability te hebben in je onderstuks. Ideaal is het als er een mix van lycra en katoen is, daardoor kan je huid voldoende ademen.


© Triumph.

Last but not least, the boys. Jaa, ook voor mannen is er shapewear beschikbaar! Deze shirts en singlets zijn voornamelijk gericht op lichaamshouding, ondersteuning en verzachten spier- en rugpijn. En ze geven je uiteraard een gestroomlijnde look. Go get ‘m, tiger.

 
© Equmen.

Topfoto © Wolford.

Met medewerking van Laura De Beir.

page loaded