Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Juwelen: Made in Belgium

Door Tiany op 16.01.2015

Diamonds are a girl’s best friend. Alé bon, het hoeven niet altijd diamanten te zijn, maar een juweeltje af en toe kan zeker geen kwaad. En als het Belgische ontwerpers zijn dan worden we nog enthousiaster.

You've got to love deze Belgische juwelenmerken:

TIKLI

Tikli is Hindi voor vlinder. Het juwelenmerk heeft zijn naam te danken aan de vele avontuurlijke reizen van ontwerpster Christine Bekaert. Toen Christine in India was viel ze madly in love met de wereld van edelstenen en juwelen. A new brand was born.

De collecties zijn geïnspireerd op de natuur en beïnvloed door de vele interessante ontmoetingen die Christine heeft tijdens het reizen. Ze werkt met vermeil en edelstenen als smaragd, robijn en aquamarijn.

Deze globetrotter maakt ultra-vrouwelijke jewelry.


© Christine Bekaert.

TIKLI is te koop bij o.a. Jean-Luc au Sablon in Brussel en Xantippe in Brugge.

STAEN - One day ring

Elke dag een andere ring. Het zou geweldig zijn, but waaay too expensive. Of ook niet.

Stijn Van der Auwera, bekend onder het juwelenmerk stAEn, ontwierp de one day ring. Eigenlijk koop je een kaartje dat uitgelaserd is in tweekleurig karton waaruit je een ring maakt.

De DIY-ring kost je  10,- en is verkrijgbaar in 4 kleuren.


©stAEn

Make every day a special one.

Te koop in het Museum voor hedendaags juweelontwerp (MUHJO) in Antwerpen.  

DAMN x Café Costume

Voor de mannen raden we de manchetknopen van DAMN graag aan. De 2 architecten-ladies achter dit label staken samen met de knappe koppen van Café Costume hun ideeën in 1 pot. Het resultaat is een collectie 3D-geprinte machetknopen, dasspelden en money clips waarin het lijnenspel centraal staat.

Ze zijn (want wat moet je die mannen altijd kopen) is verkrijgbaar in zilver, goud of messing en zijn te koop via de webshop van Café Costume.  Leuk extraatje voor de vrouwen om deze klassebakken te bestellen: Mauro Pawlowksi is het gezicht van de collectie. Just sayin'.


© DAMNxCaféCostume.

LoboGato

30-somethings Veerle en Katrijn delen een passie: mooie juwelen. In 2010 besloten ze een opleiding juwelen maken te volgen. And so Lobogato was born … Het zijn unieke, edgy juwelen die muchos budgetvriendelijk zijn. Spek naar onze bek.


© LoboGato.

You like? Webshop agogo! 

Lore Van Keer

De juwelen in zilver, goud of porselein van Lore Van Keer zijn eigenwijs. Met een voorliefde voor edelsmeedkunst bevatten de ringen, kettingen en oorbellen vaak diamanten of andere edelstenen.

Vorig jaar kreeg Lore van Keer het Handmade in Belgium label, een erkenning voor authentiek en ambachtelijk gemaakte kwaliteitsproducten. O.a. radiopresentatrice en Eén-gezicht Eva Daeleman is fan.


© Lore Van Keer.

O.a. te koop in de flagship store, Hoogstraat 37 - 1861 Wolvertem, van Lore van Keer.

Atelier Pyknic

Julie Sohier is een duizendpoot. Ze schrijft songs, zingt ze vervolgens, bedenkt food- & lifestyle concepten en daarnaast maakt ze ook nog eens juwelen met Atelier Pyknic. Geïnspireerd op haar passie voor muziek en design zijn haar ontwerpen lekker edgy rock 'n' roll

Julie bracht ook een boek uit. Met Must Make - eigenwijze rock 'n' rolljuwelen maak je zelf de coolste juweelontwerpen. Aan-ra-der! 


Foto's © Atelier Pyknic.

Het boek en de juwelen zijn te koop via de webshop van Atelier Pyknic.

Daniëlle Vroemen

We kijken ook nog even over de grens naar Daniëlle Vroemen. Dit is geen Belgische, maar wel de moeite waard om te vermelden. Daniëlle Vroemen is een Nederlandse en maakt geometrische, zelfs een beetje futuristische juwelen. De ontwerpster experimenteert graag met vormen en 3D-printing.

Het resultaat is heel hedendaags en très chiqueWe like het minimalistische van de juwelen. Onze fav? De Metriq broche.


© Daniëlle Vroemen.

In België zijn er 4 verkooppunten:
MUHJO in Antwerpen
Oui in Hasselt
Lasso juwelen in Leuven
Galerie Cynthia Jacobs in Roeselare

Met medewerking van Jolien Vyverman.

page loaded