Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Lingerie van eigen bodem

Door Tiany op 15.01.2015

Ons landje is klein, maar heeft zo veel te bieden. Qua mooie niemendalletjes scoort ons land worldwide, en dat is absoluut niet onterecht. Bij deze, 4 fantastische vrouwen met inspirerende creaties.

La fille d'O

De Gentse Murielle Scherre brengt ons al meer dan 10 jaar de mooiste creaties. Eigenzinnig, uniek, handgemaakt en super van kwaliteit, all combined in sensuous pieces. La Fille d’O moedigt je aan om lingerie te bekijken vanuit een ander standpunt.

Verschillende ontwerpen kunnen perfect als outerwear gedragen worden, if you have the guts. Met All Is Not One daagt Murielle ons opnieuw uit om out of the box te denken. Huidskleurige stuks zorgen voor een speels trompe l’oeil effect terwijl de zwarte designs je lijf in elegantie en avant garde draperen. A true sensation.

 
© La fille d'O.

La Chaton Bottée

Nog een Gentse dame die ons blij maakt met originele lingerie is Ellen Lloyd. Ze studeerde at the Royal School of Arts in Ghent en bedacht tijdens haar specialisatie Lingerie Design La Chaton Bottée. Ze is een bezige bij want ze werkt ook als freelance styliste, set costumer en wardrobe assistent voor TV en film.

La Chaton Bottée is heerlijk eigenzinnig en surprising. Het ondergoed is grafisch met popping colors en lijnen die de waarnemer verwonderd achterlaten.

Het zijn telkens unieke stuks die speciaal voor jou geproduceerd worden. In samenspraak met miss Lloyd kan je andere stoffen of kleuren kiezen zodat je body a customised wonderland wordt. De Gentse cabaretfanfare 't Schoon Vertier en Miss Anne Trophy zijn verzot op les pieces extraordinaire en wij dus ook!


© La Chaton Bottée.

Arsenic & Vieilles Dentelles

It’s always such a joy when you discover a new treasure en Arsenic & Vieilles Dentelles is er zo 1. De film Arsenic and Old Lace is een komedie uit 1944, maar de collectie waarmee de Brusselse Laure Huret furore maakt is allesbehalve lachwekkend.

Zijde en katoen zijn samengebracht tot een flirtatious geheel dat très sensuel oogt. De kleine collectie bevat BH’s, (high waisted) knickers, jartellen en een string. Alle stuks zijn verstelbaar zodat ze je lijf perfect omarmen. French quality, Brusselse ontwerpen en mondiale klasse. J’adore.


© Arsenic & Vieilles Dentelles.

Sun Mae

Brugge staat bekend om z’n kant. Daarom is het niet verwonderlijk dat Nele Cattrysse, alias Sun Mae, zich vestigde in een prachtig pand in deze stad. In de kelder worden de romantische stuks bedacht en artisanaal vervaardigd.

Het resultaat is aandoenlijke, dromerige lingerie waar kant volledig tot zijn recht komt. De collectie is gericht op sterke, zelfzekere vrouwen die kwaliteit boven alles stellen. De Belgsiche, met Koreaanse roots, makes us very happy met haar lingerie, en jou ongetwijfeld ook. 


© Facebook Sun Mae.

Topfoto © Arsenic & Vieilles Dentelles.

Met medewerking van Laura De Beir.

page loaded