Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Introducing ... Marsala, trendkleur van 2015

Door Lien op 11.01.2015

Nieuw jaar, nieuwe loopschoenen, nieuwe handtas en nieuwe ambities, maar een nieuw jaar, dat betekent ook: nieuwe trendkleuren. En wij kunnen jou nu al met 100% zekerheid zeggen (ha, zie ons eens kennis van zaken hebben) ... de trendkleur van 2015, dat wordt marsala!

En voor je denkt: "zeg ... wat is er ineens mis met gewoon groen of geel?!", geen stress, marsala is eigenlijk eenvoudigweg een synoniem voor een zachte tint van bordeaux. Een mix tussen berry en bruin, eigenlijk, ongeveer.


 

Pantone's officiële definitie van Marsala toont het al wel: het gaat hier om een soort van vaalbruinpaars-achtig bordeaux. Enfin, mijn pogingen om de kleur te omschrijven houden bij deze echt op, ik denk dat het ondertussen wel duidelijk genoeg is dat ik geen super-ervaren kleurenomschrijfexpert ben. En in woorden ben ik precies ook al niet heel erg goed. Ach ja ... YOLO!

Maar omdat het hier wel om serieuze journalistiek gaat, is het dus misschien maar beter dat ik enkele experten aan het woord laat. Wat dacht je van the peeps van Pantone zelf? Ja? Dacht ik al! ... Voilà, zie ... Komt -ie al!

"Sensual and appealing, marsala is a compelling and cordial tone that nurtures; exuding confidence and stability while feeding body, mind and soul." - aldus de kleurexperten van Pantone in © Instyle -

Enfin, genoeg gebabbeld ... Foto's!


Outfit wise is marsala een erg makkelijke kleur om te dragen. Je kan 'm combineren met vrijwel elke andere kleur en kan bijvoorbeeld voor een lichte zomerlook gaan als je voor witte accenten kiest, of hij kan er ook heerlijk winters uitzien in combinatie met zwart of donkergrijs.

Trouwens, voor de rode loper - of je eerstvolgende, chique feestje - is Marsala ook echt een uitstekende keuze. Rihanna, Taylor Swift & Kylie Jenner gaven ons eerder al het goede voorbeeld ...


Kylie Jenner's lippen zijn dan misschien wel een beetje out there, maar qua lipstickkleur zit ze er wel boenk op. Heel erg on trend Kylie, maar ja, van jou hadden we natuurlijk niets anders verwacht. In het vervolg misschien iets minder kwistig zijn met je lippotlood, maar verder geen klachten.

En dat marsala zich op beautygebied perfect leent voor lippenstift, vindt trouwens ook beauty guru Bobbi Brown. En je weet het, als zij iets zegt, dan kunnen wij maar beter braafjes luisteren. Ik ben al bezig!

"This color really flatters the mouth's natural pigments, so it works for everyone!" - dixit Bobbi in © Instyle -

Je hoort het, de kleur flatteert werkelijk iedereen. Tijd voor nog eens een klein shopke, denk ik dan ...Ik heb dat Chanel winkelmandje echt, maar dan ook echt, asap nodig! Just FYI ...

En wat denk je? Vind je marsala een absolute win-win-win? Of toch eerder een hmm-hmm-hmm?

Ik weet dat ik de trend alleszins al heb kunnen aangrijpen voor alweer een tripje richting make-up store ... En je weet wat dat betekent: ik ben al helemaal tevree! En ik tevree, dat betekent jij tevree. Ondanks het feit dat ik het woord "tevree" gebruik. , toch?!

Foto's © Tumblr & Pinterest.

page loaded